Antidepresan yerine geçiyor... Ruhumuza iyi gelen çiçekler

- Güncelleme:
Antidepresan yerine geçiyor... Ruhumuza iyi gelen çiçekler

Türkiye Cumartesi Haberleri

Çiçekleri kim sevmez ki? Hele o çiçek bir sabah ofisinize geldiğinizde masanızda sizi karşılayan bir buketse bütün gününüz mutlu geçer. Bilim adamları şimdi çiçeklerin, ruh sağlığına katkısını tartışıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Bir demet buketin güzel görüntüsü ve kişiye kendini daha iyi hissettirmenin ötesinde anlamı olduğunu biliyor muydunuz? Çiçeklerin, stres seviyesini düşürmek ve kaygıyı azaltmak da dahil olmak üzere zihinsel sağlık problemlerini iyileştirme gücüne sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, çiçekler dünyasında her derdin bir çaresi olduğunu savunuyor. Pek çok çiçek, ruh hâlinin iyileştirilmesi, olumsuz düşüncelerden kurtulmak, dikkatin toplanması ve zihinsel aktivitenin güçlenmesi ile ilişkilendiriliyor.   İşte bunlardan birkaçı:

> Kasımpatı: Endişe ve stres belirtilerini azalttığı gösterilmiştir ve bu çiçek çay olarak alındığında vücudumuzu serinletir ve rahatlatır.

> Lavanta: Stresi ve kaygıyı azaltan bitkiler listesinde birinci sırada yer alır. Lavanta, losyonlardan yastık spreylerine kadar, stresle mücadelede anahtar olan gevşemeye yardımcı olduğunu iddia eden ürünlerde kullanılmaktadır. Bazı bilim adamları, lavantanın hafif ağrı biçimlerini hafifletmek için stres ve kaygı azaltmanın ötesine geçtiğini de söylüyor.

Antidepresan yerine geçiyor... Ruhumuza iyi gelen çiçekler

> Yasemin: Sakinleştirici kokusu iyileştirici faydalar sağlar. Yasemin genellikle depresyon, stres, anksiyete ve hatta uykusuzluk gibi durumlar için tıbbi alternatiflere çay olarak eklenebilir.

> Yılan Bitkisi: Yılan bitkileri, iç mekân havasının kalitesini iyileştirerek ve çevreden zehirli kirleticileri emerek çalışır. Evinize bir yılan bitkisi eklediğinizde hem ruh hâliniz hem de enerji seviyeniz artabilir.

> Aloe Vera: Havalı görünen bir bitkidir, ancak aynı zamanda havayı temizleme gücüne de sahiptir. Bu da onu kaygı ve stresi azaltmak için harika kılar.

Antidepresan yerine geçiyor... Ruhumuza iyi gelen çiçekler

> Peace Lily: Barış zambağı, havadaki zararlı toksinleri filtreleyen bir iç mekân bitkisidir. Evinizde bir barış zambağı olması odanın hava kalitesini iyileştirebilir. Dolayısıyla ruh hâlinize ve zihinsel sağlığınıza da iyi gelebilir.

> Biberiye: Yemek tariflerinde kullanılan bir malzemeden çok daha fazlasıdır. Çalışmalar, taze biberiyenin kan dolaşımındaki kortizol seviyesini düşürerek stresi azaltabileceğini bulmuştur.

> Aynısefa: Sakinleştirici etkisi olan aynısefa bitkisinin taze yaprak ve çiçeklerinin zeytinyağında bekletilmesi ile elde edilen aynısefa yağı cilt problemlerinde ve cilt nemlendirmede de kullanılıyor.

> Papatya: Papatya, rahatlatıcı faydaları sebebiyle tavsiye edilen bir diğer iyi bilinen bitkidir. Sakinleştirici etkisi olan papatyanın çayı da tüketilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...