Bulgarlardan Türk eczanelerine akın!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bulgarlardan Türk eczanelerine akın!

TÜRKİYE Haberleri  / İHA

Kıyafet, kozmetik, aksesuar gibi uygun alışverişleri için sınırdan geçerek Edirne'ye gelen Bulgar turistler, şimdi de ucuz ilaç peşinde. Şehirdeki eczanelerde uzun kuyruklar oluşturan Bulgarlar, koronavirüs salgınını önlediği iddiasıyla kutu kutu aspirin alıyor.

Kıyafet, kozmetik gibi alışvelerişler için Edirne pazar ve mağazalarını tercih eden Bulgar tursitler, şimdi de eczanelerde kuyruk oluyor.

Bulgaristan vatandaşlarının en çok aldığı ilaçların başında ise aspirin geliyor. Bilinçsizce kullanıldığı takdirde ölümcül olabileceği açıklanmasına rağmen, koronavirüs salgınını önlediği iddiasıyla, Bulgaristan vatandaşları kutu kutu aspirin alıyor. Onlarca kutu aspirin alan Bulgaristan vatandaşları, zaman zaman Edirne’de eczanelerde aspirin bırakmıyor.

Bulgarlardan Türk eczanelerine akın!Eczaneler önünde kuyruklar oluşturan Bulgarlar bazen dakikalarca beklemeyi göze alıyor.

ECZANELERDE YOĞUNLUK GİDEREK ARTIYOR

Edirneli Eczane Teknisyeni Sevil Özçelik, Bulgaristan vatandaşlarının yoğunluğunun artarak devam ettiğini söyledi. Özçelik, Bulgaristan vatandaşlarının aspirin başta olmak üzere grip ve ağrı kesici ilaçlar aldıklarını belirtti. Edirneli eczane işletmecisi Ahmet Doktoroğlu da, Bulgaristan vatandaşlarının ciddi anlamda gıda takviyelerine ilgi gösterdiklerini anlattı.

Edirne’de eczanelerin birçoğu, camlarını ve tabelalarını Bulgarca yazılarla donattı. Koronavirüs tedbirlerinin de Bulgarca yazılarla camlara asıldığı görüldü.

Düzenleyen:  - TÜRKİYE
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...