Yılmaz Öztuna'ya vefa gecesi

- Güncelleme:
Yılmaz Öztuna'ya vefa gecesi

TÜRKİYE Haberleri

Kısa süre önce kaybettiğimiz Başyazarımız, Tarihçi Yılmaz Öztuna, ESKADER'in düzenlediği törenle anıldı. Geceye, Öztuna'nın sevenleri, meslektaşları ve mesai arkadaşları katıldı.

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden ünlü tarihçi, eski milletvekili ve gazetemizin başyazarı Yılmaz Öztuna için Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından bir anma toplantısı düzenlendi. Timaş Kitap Kahve'de gerçekleştirilen anmaya merhumun sevenleri, yakınları, tarihçi meslektaşları ve mesai arkadaşları katıldı. nbsp;Açılış konuşmasını yapan Mehmet Nuri Yardım, "Öztuna için tarihi sevdiren adam diyorlar. O aynı zamanda ilkleri başlatan tarihçidir. Hizmetleri anlatmakla bitmez. Vefatından sonra bir arkadaş Bâ bıâlinin son başyazarı demişti. O sadece bir tarihçi değil aynı zamanda bir mütefekkirdir. Bizim neslimiz ondan çok şey öğrendi. Tarihçi Süleyman Bağlan da Cumhuriyet döneminden sonra unutulmaya terk edilen Balkan coğrafyası ve tarihinin Öztuna'nın çalışmalarıyla nbsp;yeniden Türk insanının ilgi alanına girdiğini anlatarak "Öztuna hocamızın Rumeli tarihine ayrı bir ilgisi vardı. Balkanlar üzerine yaptığı araştırmaları şahanedir. Tarihteki meçhul birçok kahramanı araştırı p gün ışığına çıkarmıştır. Tarihimizin mühim bir eseri olan Bir Darbenin Anatomisi isimli kitabını ilk çıktığı anda almıştım. Cennetmekân Sultan Abdülhamid'i tanı mamıza vesile oldu. Kitapları tekrar tekrar okunması gereken bir tarihçidir" diye konuştu. nbsp;

HABERİN DEVAMI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...