36 yaşında 8 üniversite bitirdi, 9 kitap yayınladı

Bayburt'ta tapu müdürü olarak görev yapan 36 yaşındaki Recep Karaaslan, genç yaşta 8 üniversite bitirdi, 9 şiir kitabı yazdı. Bayburt kalesi ve Çoruh Nehri'nden ilhamla edebi çalışmalara imza atan Karaaslan gençlere kitap okumayı ve edebiyatla meşgul olmayı tavsiye etti.
14 yıl önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesinde memur olarak vazifeye başlayan Recep Karaaslan, 3 yıldır Bayburt Tapu Müdürlüğünde müdür olarak görevini sürdürüyor.
2 lisans ve 4 ön lisans bölümlerinden mezun olan, 2 farklı üniversitede yüksek lisans eğitimlerini tamamlayan 36 yaşındaki genç müdür Karaaslan, okuduğu bölümlerle 8 diplomanın sahibi oldu.
Yaklaşık 10 yıldır şiir yazan, 9 şiir kitabı bulunan Karaaslan, yoğun iş temposuna rağmen okuma ve yazma tutkusundan vazgeçmiyor.
Karaaslan'ın mezun olduğu üniversiteler şöyle:
- Kocaeli Üniversitesi Emlak Yönetimi
- Atatürk Üniversitesi Adalet
- Atatürk Üniversitesi Halkla İlişkiler
- Anadolu Üniversitesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği
- Anadolu Üniversitesi İşletme
- Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Bu bölümleri bitiren Karaaslan, Kocaeli Üniversitesi İşletme ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Kurumsal Yönetim ve Liderlik alanlarında yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak, diplomalarını aldı.
10 YILDA 9 ŞİİR KİTABI YAYINLANDI
İlk şiir kitabını 2015 yılında çıkaran Karaaslan, Bayburt'ta görev yaptığı sırada 9'uncu ve son kitabı olan 'Dilimde Tüh Bitti' isimli kitabını yazdı.
Karaaslan'ın kaleme aldığı Dilimde Tüh Bitti kitabında gurbet, yalnızlık ve uzaklık temalı şiirler yer alıyor.
10 yıldır şiir yazan, kaleme aldığı şiirleri kitap olarak yayınlanan Karaaslan, "Bayburt'ta, tapu müdürü olarak görev yapıyorum. 14 yıldır devlet memuruyum, yaklaşık 10 yıldır şiir yazıyorum. Bu 10 yılda 9 tane şiir kitabım yayınlandı. Bunlardan en sonuncusu Dilimde Tüh Bitti, Bayburt'ta yazdığım bir eser" dedi.
"ŞİİR YAZARKEN KENDİMİ DAHA MUTLU HİSSEDİYORUM"
"Şiir benim için bir kaçış, bir liman" diyerek konuşan Karaaslan, gençlere, çocuklara şiirden ve edebiyattan uzak kalmamaları konusunda tavsiyelerde bulunarak, "Şiiri seviyorum, şiir yazarken kendimi daha mutlu ve mesut hissediyorum. Etkilendiğim şairlerin, yazarların başında İsmet Özel geliyor. Daha çok serbest şiir yazıyorum. Tüm çocuklara, gençlere, herkese edebiyattan uzak kalmamalarını, şiirle bütünleşmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
ÇORUH NEHRİ VE BAYBURT KALESİ İLHAM KAYNAĞI OLDU
Son kitabını yazarken Çoruh Nehri'nin coşkun dalgalarından ve Bayburt Kalesi'nin heybetinden ilham aldığını belirten Karaaslan, "Bayburt'ta bulunduğum süre zarfında Bayburt'un tabiatı, doğası özellikle içindeki Çoruh Nehri akışkanlığıyla, insanın içine nüfuz eden dalgalarıyla beni besleyen bir unsur oldu. Aynı zamanda Bayburt'un dizinin dibinde yattığı Bayburt Kalesi, şiirime farklı bir maneviyat, lezzet ve unsur kattı" şeklinde konuştu.