Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Romalı askerlerin hazinesini buldular

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Romalı askerlerin hazinesini buldular

YAŞAM Haberleri  / İHA

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde "İkinci Efes" olarak nitelendirilen Aizanoi antik kenti, Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı'na ev sahipliği yapıyor.

2012’de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dâhil edilen Aizanoi'de, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölümü koordinatörlüğünde kazı ve alan çalışmaları yürütülüyor. Arkeologlar, antik kentten geçen çayda, bir testi buldu. Testinin içinden Roma Cumhuriyeti dönemine ait koleksiyonlarda da ender görülen 651 gümüş sikke çıktı. Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Elif Özer “Bu sikkelerin tamamının Roma Cumhuriyet döneminin imparatorlarından Augustus devrine ait olduğu belirlendi. Gümüş sikkeler, Roma Cumhuriyet döneminin son yüzyılının bir sikke albümü niteliğindedir. Son derece özel ve ünik bir koleksiyonu oluşturmaktadır” dedi. Özer, sikkelerin Aizanoi'ye gelen yüksek rütbeli bir asker tarafından konulmuş olabileceğini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...