İstanbul'da metro inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
İstanbul'da metro inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

İstanbul Sancaktepe'de metro inşaatı sahasında göçük meydana geldi. Olayda 1 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi de yaralandı. Mahalle sakinleri tedbirsiz ve önlemsiz çalışan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine tepki gösterdi.

Yapımı devam eden Sancaktepe-Çekmeköy metro hattının Veysel Karani Mahallesi'ndeki inşaat alanında geçtiğimiz günlerde göçük meydana geldi. Göçükte 1’i ağır olmak üzere 2 işçi yaralandı. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, göçük altında kalan 2 işçi, diğer işçiler tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri olay yerinde yapılan işçiler hastaneye kaldırdı.

İŞÇİLERDEN BİRİ HAYATINI KAYBETTİ

Yaralı işçilerden Ömer E. kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti. İsmail Ö'nün tedavisi sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"MAHALLELİ OLARAK BİZİM DE CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"

Mahalle sakinleri, çalışmalardan dolayı işçilerin can güvenliği olmadığı gibi kendilerinin de can güvenliklerinin olmadığını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Emine Kaya, "Metro inşaatında göçük oluşmuş, evlerimizin balkonlarından baktığımızda sağlık ekipleri ve polisler geldi. Çalışan işçilerin can güvenliği yok ama mahalle olarak bizim de can güvenliğimiz yok. İş makineleri girip çıkıyor, defalarca söylememize rağmen hiçbir şekilde önlem alınmıyor. Buralar toz bulutu durulmuyor, bir an evvel önlem alınması lazım. İnşaat alanı evimize çok yakın. Her dakika iş makinesi giriyor. Burada herhangi bir çocuk da ölebilirdi, bir an evvel önlem alınması lazım" diye konuştu.

İstanbul'da metro inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...