Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turist kılığına giren polislerden taksicilere denetim

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Turist kılığına giren polislerden taksicilere denetim

YAŞAM Haberleri  / İHA

İstanbul Fatih'te turist kılığına giren sivil trafik polisleri, bindikleri taksilerde denetim gerçekleştirdi. 4 araç bağlanarak otoparka çekilirken, kurallara uymayan taksicilere ise ceza yağdı.

İstanbul'da taksiciler ve sürücüler arasında yaşanan gerginlikler bir süredir gündemdeki yerini korurken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, taksiler üzerindeki denetimlerine hız verdi. 

Fatih'te Arap turist kılığına giren sivil ekipler, taksilere binerek denetim gerçekleştirdi. Denetim noktasına kadar taksiyle ilerleyen ekipler, kurallara uymayan sürücüleri bir noktada durdurdu. Taksimetre açmayan sürücülere 652 TL, seyir halinde cep telefonu kullanan sürücülere 314 TL, emniyet kemeri takmayan ve sigara içen sürücülere ise 144’er TL cezai işlem uygulandı.

DÖRT TAKSİ OTOPARKA ÇEKİLDİ

4 ticari taksi sürücüsüne yolcu taşıma belgesi olmadığı için 1339 TL para cezası kesildi ve araçları bağlandı. Cezai işlem uygulanan taksi sürücüleri polis ekiplerine ve basın mensuplarına tepki gösterdi.

Turist kılığına giren polislerden taksicilere denetim

"PAZARLIĞIN YASAK OLDUĞUNU BİLİYORUM, HATA YAPTIK"

Taksimetre açmayan bir taksi sürücüsü, "Gidecekleri yer için pazarlık ettiler. 50 TL dedim. O kadar. Gidecekleri yer o kadar yazıyordu. Pazarlığın yasak olduğunu biliyorum. Hata yaptık" diye konuştu.

Yolcu taşıma belgesi olmayan ve yolcu seçen taksi sürücüsü Abdurrahman Okay ise, "Saat 13.30'dan 15.30'a kadar 120 TL iş yapmışım. Trafikten gidilmiyor. 'Yolcu seçiyorsun' diyorlar. Trafik kilit. Buna bir çare bulsunlar. Müşteri el etti, onu aldım. Sivil polis bana 'müsait misin' demedi" dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...