Tesettürlü müşterileri içeriye almayan restoran işletmecilerine soruşturma

Tesettürlü müşterileri içeriye almayan restoran işletmecilerine soruşturma

YAŞAM Haberleri

Beşiktaş’ta bir restoranda tesettürlü oldukları gerekçesiyle içeriye alınmaması ile ilgili işletmecilere ‘nefret ve ayrımcılık’ suçundan soruşturma başlatıldı.

Beşiktaş’ta Momo Bebeköy isimli restorana 5 Mart 2022 günü tarihinde giden iki genç kadın tesettürlü oldukları gerekçesiyle içeriye alınmamıştı. Duruma tepki gösteren kadınlar içeriye alınmadıkları anları cep telefonu kamerasıyla kaydetmişti.

“TESETTÜRLÜ ALAMIYORUZ”

Restoran çalışanın genç kadınlara, "Tesettürlü alamıyoruz. Burası özel mülk. Almak zorunda da değiliz" dedi. Neye uğradığını şaşıran kadınlar görüntüleri sosyal medyada paylaşmış, işletmenin tutumu sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki görmüştü.

RESTORANA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kadınlar konuyla ilgili emniyette şikayetçi olmadıkları öğrenilirken, görüntülerinin paylaşılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca restoranda yaşanan olaya ilişkin ‘nefret ve ayrımcılık’ suçundan resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

   

                                        

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...