Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

Düzenleyen: / Kaynak: İHA/AA
Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

YAŞAM Haberleri  / İHA/AA

Bursa'da cezaevinde görevli infaz koruma memurlarını taşıyan servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda 1 ceza infaz koruma memuru şehit oldu, 1'i ağır 4 personel de yaralandı. Yaralılardan 2'si taburcu edildi. Şehidin kimliği tespit edilirken, şehit olan memurun otopsisi için naaşı adli tıp kurumuna kaldırıldı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, başka yaralının olmadığını açıkladı. Bakan Soylu'dan ilk açıklama geldi. Soylu, "Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor" dedi.

Bursa'da saat 7.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Mudanya Caddesi İhsaniye metro istasyonu yakınlarında meydana gelen olayda 30 infaz koruma memurunun bulunduğu servis otobüsü sağ şeritte seyir halindeyken yolun kenarına bırakılan ve uzaktan kumandalı olduğu düşünülen bir patlayıcı infilak etti. Servis otobüsü 100 metre kadar ileride durabilirken, otobüsün bütün camları kırıldı ve araçta hasar meydana geldi. Olayda henüz kimliği açıklanmayan 1 infaz koruma memuru şehit oldu, 1'i ağır 4 personel de yaralandı.

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

PATLAMADA TERÖR ŞÜPHESİ

Yaralılardan birinin diz kapağının koptuğu, otobüsün sağ tarafında bulunanların ağır yaralandığı bilgisi edinildi. Kaza sonrası Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan olay yerine gitti. Olayın kaza değil, cezaevi aracına yönelik yapılan bir bombalı saldırı olduğu düşünülürken olay yeri inceleme polisleri, olayı aydınlatmaya yönelik şarapnel parçaları arıyor.

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

1 ŞEHİT 4 YARALI

Bursa Valisi Yakup Canbolat sabah 7.30'da yol kenarına bırakılan uzaktan kumandalı düzeneğin patlatılması sonucu 1 ceza infaz memurunun şehit, 1 memurun ağır olmak üzere 4 personelin yaralandığını, yaralıların 2'sinin taburcu olduğunu belirterek, "Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi ile araştırma başlatıldı. Ekipler sahada titiz şekilde çalışıyor. Adalet ve İçişleri Bakanımız da olayın meydana geldiği andan beri olayı takip ediyorlar. Bugün Bursa'ya gelecekler. Başımız sağolsun" dedi. Vali Yakup Canbolat, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen, Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya olay yerindeki incelemelerin ardından bölgeden ayrıldı. Yaralılardan 2'si taburcu edildi. Şehit olan memurun otopsisi için naaşı adli tıp kurumuna kaldırıldı.

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İzmir ziyareti öncesi İnfaz koruma memurlarına yönelik saldırının gerçekleştirildiği Bursa'ya  geçecek. Bakan Soylu Bursa'da yaşanan patlama ile ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu, "Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah’tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum." dedi.

ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN BAŞSAĞLIĞI

Adalet Bakanı Bozdağ, İnfaz koruma memurlarına yönelik saldırının gerçekleştirildiği Bursa'ya gidiyor Adalet Bakanı Bozdağ:"Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu,İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş,bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet;ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

Edinilen bilgilere göre olay yerine giden Bursa Valisi Yakup Canbolat, otobüste 30'a yakın kişinin bulunduğunu  belirtti. TGRT Haber'e konulşan Canbolat, güzergah üzerinde bulunan  bir ağaç dibine yerleştirilen bombanın infilak ettirildiğini açıkladı.

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

Bursa Valisi Yakup Canbolat

 

ŞEHİDİMİZİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Adalet Bakanı Bozdağ, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şehidimizin kimliğini duyurdu. Yaralı infaz koruma memurlarının ismini vermeyen Bakan Bozdağ, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş, bazı memurlarımız da yaralanmıştır.  Şehidimize Allah’tan rahmet;ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP’nin patlatıldığı değerlendirilmektedir. Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalamaktır. Bursa’da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu,İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş,bazı memurlarımız da yaralanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet;ailesine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum"

ŞEHİT CENGİZ YİĞİT'İN EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

1986 Ağrı Hamur doğumlu, 3 çocuk babası Cengiz Yiğit, 2009 yılında Van'da işçi olarak göreve başladı. 2011'de gardiyan olan Yiğit Cengiz, ağustos ayında Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olmuş, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevine geçici görevle çalışıyordu. Şehit Cengiz Yiğit'in Gemlik'teki evine Türk bayrağı asılırken, şehidin arkadaşları da eve geldi. Şehit Cengiz Yiğit'in cenazesi memleketi Ağrı'da toprağa verilecek.

Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan otobüste patlama

BURSA'DAKİ PATLAMA ANI

1 memurun şehit olduğu 4 memurun yaralandığı patlamanın ilk görüntüleri ortaya çıktı. İşte o anlar...
 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA/AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...