Annesini kaybeden yavru ayı ilgi odağı oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Annesini kaybeden yavru ayı ilgi odağı oldu

YAŞAM Haberleri  / İHA

Hakkari’nin Çukurca ilçesinin Irak sınırında bir vatandaş tarafından bitkin halde bulunan 1,5 aylık ayı yavrusu yetkililer tarafından sahip çıkıldı. Annesine ulaşılamayan yavru ayı vatandaşların ilgi odağı oldu.

Hakkâri’nin Çukurca ilçesine bağlı Gündeş köyü mevkiinde bitkin halde bulunan ayı yavrusu Adil yakın isimli vatandaş tarafından bulundu. Bir süre hayvanı besleyen duyarlı vatandaş, DKMP Şube Müdürlüğü yetkililerine haber verdi.

ANNE AYIYA ULAŞILAMADI

1,5 aylık olduğu öğrenilen ayı yavrusunu teslim alan görevliler annesi bulmak için 5 gün boyunca çalışma yürüttü. Ayı yavrusunu belli aralıklarla araziye bırakan görevliler, çalışmalara rağmen anne ayıdan bir ize ulaşamadı.

REHABİLİTASYON MERKEZİNE GÖNDERİLDİ

Vatandaşların ilgi odağı haline gelen ayı yavrusu, bakımının yapılması için Van Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine gönderildi.

Annesini kaybeden yavru ayı ilgi odağı oldu

 

                                        

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...