Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Arkadaşını öldüren polis “yanlışlıkla gerçekleşti” dedi! İstenen ceza belli oldu

Arkadaşını öldüren polis “yanlışlıkla gerçekleşti” dedi! İstenen ceza belli oldu

Bakırköy’de bir polis, beylik tabancasını tanıtırken silahın ateş alması sonucu arkadaşının ölümüne sebep oldu. Olayla ilgili yürütülen davada Cumhuriyet Savcısı, esasa ilişkin görüşünü açıkladı. Mütalaada, sanığın 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi. Duruşma ise, taraflara mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için süre verilerek ertelendi.

Kaydet
a- | +A

Bakırköy'de 9 Ekim 2024 tarihinde, arkadaşı Kadir Özkök (31) ile buluşan özel harekat polisi Ahmet Ç. (31), beylik tabancasıyla nasıl ateş edildiğini anlattığı sırada silahın ateş alması sonucu Özkök’ün kalbinden vurularak ölümüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, bir önceki celse tutuklanan sanık Ahmet Ç., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Hayatını kaybeden Kadir Özkök'ün müşteki annesi Ayşe Özkök, müşteki erkek kardeş Hazar Özkök ile tarafların avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Arkadaşını öldüren polis “yanlışlıkla gerçekleşti” dedi! İstenen ceza belli oldu
Başlık ResmiArkadaşını öldüren polis “yanlışlıkla gerçekleşti” dedi! İstenen ceza belli oldu

"OLAY YANLIŞLIKLA GERÇEKLEŞTİ"

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ahmet Ç., "Olay yanlışlıkla gerçekleşti. Silahı gösteriyordum, aniden silah patladı. Öldürme kastı ile hareket etmedim. Beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

25 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık hakkında, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Arkadaşını öldüren polis “yanlışlıkla gerçekleşti” dedi! İstenen ceza belli oldu
Başlık ResmiArkadaşını öldüren polis “yanlışlıkla gerçekleşti” dedi! İstenen ceza belli oldu

TARAFLARA SÜRE VERİLDİ

Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı taraflara savunma hazırlayabilmesi için süre verilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi. Yargılamanın bir sonraki celsesinde mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Bakırköy'de 9 Ekim 2024 tarihinde, arkadaşı Kadir Özkök ile buluşan özel harekat polisi Ahmet Ç.'nin, beylik tabancasıyla nasıl ateş edildiğini anlattığı sırada silahın ateş alması sonucu Özkök vurularak hayatını kaybetmişti. 9 Ekim 2024 tarihinde gözaltına alınan Ahmet Ç., hakkında adi kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli hakkında, ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 9 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmiş ve dosya Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmişti.
Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi, görülen ilk duruşmada olayın vasıf ve mahiyeti, suçun işleniş şekli bakımından davanın Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne ‘olası kastla ölümüne neden olma' suçundan gönderilmesine hükmederek dosyada görevsizlik kararı vermişti. Yargılama, Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmişti.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.