Ata mesleğini yapacak işçi bulamıyorlar! Ayda 40 bin TL maaş veriliyor, İran'dan akın akın geliyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ata mesleğini yapacak işçi bulamıyorlar! Ayda 40 bin TL maaş veriliyor, İran'dan akın akın geliyorlar

Yaşam Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Anadolu kültürünün ata yadigarı olan çobancılık son dönemde büyük bir çöküş yaşadı. Özellikle yaşanan göçler sonrası çobancılık mesleği bitmek üzere. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise kış mevsiminde çalışacak adam bulamayınca İran'dan çoban getirildi. Tam 40 bin TL maaş ödeniyor.

Kış mevisiminde çobancılık mesleğini yapmak oldukça zordur. Yaşanan göçler sonrası kırsal kesimlerde adam bulunmazken atılan son adım herkesi hayrete düşürdü. Hakkari'de çiftçiler, zorlu kış sürecinde yerli çoban bulunmayınca İran’ın Urmiye şehrinde 40 bin TL’ye çalışacak çoban getirdiler.

AYDA 40 BİN TL MAAŞ VERİYORLAR 

46 yaşındaki İranlı Celal Kodreti köyde çiftçilerin koyunlarına 4 aydır gece gündüz baktığını belirterek “İran’da iş imkanı kısıtlı olduğu için Türkiye’yi tercih ediyoruz. Yüksekova, Urmiye’ye yakın ve akrabalık olduğu için bu taraf daha iyi oluyor. Buradaki köy sakinleri yerli çoban bulamayınca gelip bize ulaştılar. Bize sunulan para, İran parasına göre çok iyi ve kabul ettik. 4 aydır bu köydeyim ve 300 koyuna bakıyorum. Bana çok iyi davranıyorlar ve benle ilgileniyorlar. Allah nasip ederse kışın bitmesiyle yeniden şehrime çocuklarıma döneceğim” ifadelerini kullandı. 

Ata mesleğini yapacak işçi bulamıyorlar! Ayda 40 bin TL maaş veriliyor, İran'dan akın akın geliyorlar - 1. Resim

İRAN'DAN İŞÇİ GETİRMEYE BAŞLADILAR 

Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen de, 4 aydır zorlu bir süreçle Çukurca köyünde çobanlık yapan Celal Kodreti’yi ziyaret ederek yakından ilgilendi. Perviz Geçirgen, “Yüksekova 6 aylık bir kış süreci yaşıyor. Yaz aylarında çiftçilerimiz daha rahat olurken, kışın başlamasıyla zorlu günler yaşıyor. Özellikle yerli çoban bulma konusunda sıkıntı çekiyorlar. Çukurca köyünde bulunmayınca İran’dan getirdiler. Sağ olsun arkadaşımız gece gündüz demeden çalışıp hayvanlara bakıyor. Allah kendisinden razı olsun, o da ekmeğinin peşindedir. Biz de kendisini ziyaret edip bilgi alışverişinde bulunduk” dedi. 

Düzenleyen:  - Yaşam
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...