Batıda güneş, doğuda sağanak! Meteoroloji'den 6 kente turuncu ve sarı uyarı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

YAŞAM Haberleri

Meteoroloji iki bölgede sağanak beklendiğine dikkat çekti, 6 kenti sarı ve turuncu kodla ani sel ve su baskınlarına karşı uyardı. Sıcaklıklar ise mevsim normalleri seviyesinde olacak. İşte günün hava durumu tahminleri ve detaylar...

Haziran ayının son günlerine yaklaşılırken yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan sağanak, bugün daha çok Doğu Karadeniz'de kendisini gösterecek. 6 kenti sarı ve turuncu kodla uyaran Meteoroloji, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu genelinde kuvvetli sağanak beklenen illeri açıkladı. İşte 23 Haziran 2023 hava durumu tahminleri...

KARADENİZ'DE KUVVETLİ SAĞANAK VAR

Meteoroloji'nin yaptığı son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Şırnak hariç) ile Samsun'un doğusu, Ordu, Tokat ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey doğusu ile Artvin çevrelerinde kuvvetli, Trabzon ve Erzurum çevreleri ile Rize'nin batı, Bingöl'ün kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNDE

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esecek.

Batıda güneş, doğuda sağanak! Meteoroloji'den 6 kente turuncu ve sarı uyarı
23 Haziran 2023 MGM hava durumu tahmin haritası

6 KENTE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Gün içerisinde özellikle Doğu Karadeniz'de gök gürültülü kuvvetli sağanak bekleniyor. Gümüşhane, Samsun ve Tokat'ı sarı kodla uyaran Meteoroloji; Giresun, Ordu ve Trabzon'u ise turuncu kodla uyardı.

Bu kentlerde yaşayanların ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...