Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bir yiyen bir daha yiyor! Malzemelere yoğun talep var: Tescilli lezzetler için bayram mesaisi başladı

Gaziantep'in coğrafi işaret tescilli lezzeti olan yuvalama ve Antep kahkesi malzemelerine vatandaştan yoğun talep var. Ramazan bayramının vazgeçilmez olduğunu söyleyen müşteriler, evlerinde hazırlıklara başladı.

Kaydet
a- | +A

Gaziantep'te yöresel yemeklerden bayram ikramlığı olan ve her yıl Ramazan Bayramı'nda kadınların öncülüğünde yapılan yuvalama, Antep kahkesi ve diğer pasta çeşitlerinin hazırlığı başladı.

Dünyaca ünlü Gaziantep mutfağının vazgeçilmezi ve en özel yemeklerinden olan yuvalama ile Antep kahkesi ile diğer pasta çeşitlerini yapmak için malzemeleri almaya başlayan vatandaşlar, kentteki aktarlarda yoğunluk oluşturdu.

Bir yiyen bir daha yiyor! Malzemelere yoğun talep var: Tescilli lezzetler için bayram mesaisi başladı - 1. Resim
Başlık ResmiBir yiyen bir daha yiyor! Malzemelere yoğun talep var: Tescilli lezzetler için bayram mesaisi başladı - 1. Resim

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, gastronomi kenti Gaziantep'te bayram sabahlarının en önemli ve vazgeçilmez yemeği olan yuvalama ile Antep kahkesi, kurabiye ve pasta için hazırlıklara başlayan vatandaşlar, tarihi Almacı Pazarı'ndaki aktarların önünde kuyruğa girdi.

Yuvalamanın olmazsa olmaz malzemesi pirinç unu ve pasta çeşitlerinin malzemeleri bu yıl yoğun talep görüyor. Her yıl Ramazan Bayramı'nda çekilen pirinçler bu yıl bayramdan bir hafta önce hazırlanmaya başlandı.

PASTALIK, KAHKELİK VE KURABİYELİK UN

Bayram öncesinde aktarların önünde yoğunluk oluşurken, aktarlar ise gün boyu pirinç unu çekerek hazırlıyor.

Gaziantep'te bayram yoğunluğunun başladığını belirten aktar Sedat Akbayram, "Gaziantep'te bayrama son 10 gün kala biz baharat tezgahlarımızı un tezgahına çeviririz. Yoğun bir şekilde yuvalamalık, pastalık, kahkelik ve kurabiyelik un çeşitlerini satıyoruz. Gaziantep'in bayram yoğunluğu budur. Gaziantep'te bayrama son 10 gün kala yuvalama, kahke, kurabiye ve diğer pasta çeşitleri yapılır. Bu şekilde bayram için hazırlıklar yapılır. Şu anda her sene olduğu gibi ciddi bir yoğunluğumuz var. Vatandaşlarımız yuvalama ve pasta için alışveriş yapıyor" dedi.

Bir yiyen bir daha yiyor! Malzemelere yoğun talep var: Tescilli lezzetler için bayram mesaisi başladı - 2. Resim
Başlık ResmiBir yiyen bir daha yiyor! Malzemelere yoğun talep var: Tescilli lezzetler için bayram mesaisi başladı - 2. Resim

"EVDE BAYRAM İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLIYOR"

Yuvalamalık pirinç ununa bu yıl talebin çok fazla olduğunu söyleyen aktar Bülent Bilici, "Gaziantep'te bayram alışverişi yoğunluğu başladı. Gaziantep'te vatandaşlarımız bayram öncesinde yuvalama, kurabiyelik, pastalık ve kahkelik malzeme alıyorlar. Bayrama hazırlık için alışverişlerini yapıyorlar. Bundan dolayı da çarşımızda bir kalabalık var. Biz de bu konuda vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Alışveriş için müşterilimize yardımcı oluyoruz. Pirinç ununu taze çekiyoruz. Tüm çeşitlerimizi müşterilimiz için önceden ayarlıyoruz. Vatandaşlarımız da alışverişlerini yaptıktan sonra evde bayram için hazırlıklarına başlıyor" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME
Kayseri yağlaması
HABER

Kayseri yağlaması 'dünyanın en iyi ekmeği' seçildi! İşte 22 yıllık şeften tescilli lezzetin püf noktaları

Kilis
HABER

Kilis'in tescilli lezzeti... Ramazan'da talep arttı! İsmini duyan çok şaşırıyor...

"BAYRAMDA YUVALAMA VE ANTEP KAHKESİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR"

Yuvalamalık pirinç unu ve pasta malzemeleri alan vatandaşlardan Ayşe Hanım da, "Yuvalamalık, pastalık, kahkelik ve kurabiyelik malzeme almaya geldim. Biz Gazianteplilerin bayramda olmazsa olmazı yuvalama ve pasta çeşitleridir. Hangi eve gitseniz yuvalama ve pasta çeşitleri yapılır. Bayram ziyaretlerimizde yuvalama ve Antep kahkesi olmazsa olmazımızdır. Zengini de fakiri de hem yuvalama hem de Antep kahkesi ve diğer pasta çeşitlerini yaparlar" şeklinde konuştu.

Bir yiyen bir daha yiyor! Malzemelere yoğun talep var: Tescilli lezzetler için bayram mesaisi başladı - 3. Resim
Başlık ResmiBir yiyen bir daha yiyor! Malzemelere yoğun talep var: Tescilli lezzetler için bayram mesaisi başladı - 3. Resim

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.