Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Bu yalana binlerce kişi inanıp dolandırılıyor
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Yaşam

Bu yalana binlerce kişi inanıp dolandırılıyor

Son Güncelleme: 08 Mayıs, 2015 - 10:39
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Bu yalana binlerce kişi inanıp dolandırılıyor
Fotoğraf Başlığı Bu yalana binlerce kisi inanip dolandiriliyor

İzmir ve ülke genelinde her yıl binlerce kişi bu yalana inandırılıp dolandırılıyor...

Kaydet
a- | +A
İzmir ve ülke genelinde her yıl binlerce kişi, kendini telefonda polis veya savcı olarak tanıtan kişilerce 'Sizin hesaplarınız terör örgütü tarafından kullanılıyor, hesaplara müdahale edeceğiz, herhangi birine söylerseniz gözaltına alınırsınız' tehdidiyle dolandırılıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, telefonda bu kişilere itibar edilmemesi için uyarırken bilgilendirme sayesinde vatandaşlar dolandırıldığını anlayıp polise ihbarda bulunuyor.
Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan şahıslar tarafından "Sizin hesaplarınız terör örgütü tarafından kullanılıyor, bu hesaplara müdahale etmemiz gerekiyor, operasyonun gizliliği var, kimsenin bu konuyu duymaması gerekiyor, herhangi bir şahsa bilgi verir olayı deşifre ederseniz gözaltına alınırsınız" şeklinde korku ve panik uyandıran ifadeler kullanılarak, telefon dolandırıcıları binlerce kişiyi dolandırıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, bu tür dolandırıcılık olayını bilgilendirmek amacıyla GSM hatlarına uyarı SMS'leri gönderiyor, elektrik faturalarının alt kısmına uyarı yazılarının yazılması, kamu spotları hazırlanmasıyla vatandaşların telefon dolandırıcılığı hakkında bilgi sahibi olmaları sağlıyor. Çoğu kişi bu uyarılara rağmen dolandırıcıların tuzağına düşerken uyarıları dikkate alıp polisi bilgilendiren ve dolandırıcının yakalanmasına yardımcı olan vatandaşlarda bulunuyor.
POLİSİN GÖNDERDİĞİ UYARI MESAJI ÖNLEDİ
İzmir'de, geçen 23 Nisan günü, telefon dolandırıcıları tarafından aranarak, 'Biz polisiz, hesabınız terör örgütü tarafından kullanılıyor' yöntemiyle dolandırılmaya çalışılan S.Ç., Emniyet Genel Müdürlüğünce cep telefonuna gönderilen uyarı mesajı sayesinde olay günü dolandırılıyor olduğunu anlayıp 155 polis imdat hattını arayarak, dolandırıcılık olayı ile ilgili ihbarda bulundu. Alınan ihbar doğrultusunda, İzmir Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri ve Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince, telefon dolandırıcıları tarafından yönlendirilen S.Ç. takibe alınarak buluşma noktasında gerekli tedbir alındı. S.Ç.'den parayı almaya gelen şüpheli A.K., olay yerinde suçüstü yakalandı. Öte yandan geçmişe yönelik failimeçhul telefon dolandırıcılığı olaylarının tetkikinde şüpheli A.K.'nin geçen 12 Nisan günü Z.Ö.'nün 4 bin 550 TL parası ile 3 ata lirası ve 4 çeyrek altınının dolandırılması olayının da faili olduğu tespit edildi. Zanlı, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
TELEFON DOLANDIRICILIĞINI MESLEK EDİNMİŞLER
Geçen 27 Nisan günü Balçova Salih İşgören Polis Merkezine gelen G.K.'nin müracaatı üzerine, Güven Timleri, G.K.'nin evi ve çevresinde alınan tertibat sonucu, şüpheliler M.D. ve H.D'i suçüstü yakaladı. Geçmişe yönelik failimeçhul telefon dolandırıcılığı olaylarının tetkikinde şüphelilerin; geçen 24 Nisan günü N.K.'yı aynı yöntemle 9 bin lira dolandırdığı tespit edildi. Şüpheliler sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Geçen 28 Nisan günü, 155 Polis İmdat telefonunu arayan N.Ç.'nin verdiği bilgi üzerine polis ekipleri, Bornova bölgesinde Güven Timlerince gerekli tertibat alınarak, parayı almaya gelen şüpheli R.B. suçüstü yakalandı. 155 Polis İmdat telefonunu arayan müşteki Z.A.'nın ihbarıyla Bornova bölgesinde şüpheli İ.T de polisler tarafından yakalanırken sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İZLEDİKLERİ VE OKUDUKLARI HABER DOLANDIRILMALARINI ÖNLEDİ
Geçen 29 Nisan günü, telefon dolandırıcıları tarafından aranan G.G. haber programlarında izlemiş olduğu telefon dolandırıcılığı olaylarıyla alakalı canlandırmadaki benzerlikten hareketle arayan kişilerin dolandırıcı olduğu kanaatine varıp 155 polis imdat telefonunu arayarak ihbarda bulundu. İhbar doğrultusunda Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Güven Timlerince alınan tertibat neticesi parayı almaya gelen şüpheliler İ.A. ve A.T. suçüstü yakalandı. Geçmişe yönelik faili meçhul telefon dolandırıcılığı olaylarının tetkikinde, şüphelilerin Buca ilçesinde S.G.'nin 19 bin lira dolandırılması, Y.A.'nın 25 bin lira dolandırılması olaylarının da failleri olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından zanlılar çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Telefon dolandırıcıları tarafından aranan D.Ö., gazetede okuduğu telefon dolandırıcılığı haberinden bilgi sahibi olduğu için dolandırılıyor olduğunu anladı. D.Ö., yol üzerine ilk gördüğü polis ekibine bilgi vermesi üzerine, bölgeye sevk edilen Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Güven Timlerince buluşma noktasında gerekli tedbir alınarak parayı almaya gelen şüpheliler İ.H.Ö ve A.P. suçüstü yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen iki zanlı tutuklandı.
İKİNCİ DEFA DOLANDIRILMAK İSTENİNCE ANLADI
Karşıyaka İlçesinde yaşayan A.Y.'i 40 bin lira dolandırıp yine dolandırma amaçlı aramaya devam edilmesi üzerine A.Y'nin dolandırıldığını anlayarak polise müracaatta bulunmasıyla, Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Güven Timleri A.Y'nin evini gözetim altına aldı. Dolandırıcıya parayı verileceği söylenmesi üzerine A.Y.'nin evine gelen şüpheli İ.Y., polis ekiplerince suçüstü yakalandı. Geçmişe yönelik failimeçhul telefon dolandırıcılığı olaylarının tetkikinde; Buca İlçesinde C.K.'nın 10 bin lira dolandırılması olayının da faili olduğu tespit edilirken yapılan tahkikatın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
BİLİNÇLENME DOLANDIRICILIĞIN ÖNÜNE GEÇİYOR
İzmir'de ve gerek ülkemizde her yıl binlerce vatandaşın bu ve benzeri yöntemle rahatlıkla dolandırılabilmesine rağmen, özellikle son aylarda polise haber verilmesi nedeniyle sadece İzmir'de onlarca dolandırıcı suçüstü yakalanarak tutuklanıp pek çok ailenin de mağduriyeti önlendi. Emniyet yetkilileri, "Vatandaşların bilinen veya yarın ortaya çıkabilecek farklı dolandırıcılık yöntemlerine karşı her zaman duyarlı ve ihtiyatlı yaklaşarak mutlaka polisi haberdar etmeleri, hem şahsi ve hem de kamu menfaati icabıdır'' diyerek uyardı.
Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 08 Mayıs, 2015 - 10:39
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 2
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 3
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gençlerde alarm veriyor! Riski artıran 4 büyük faktör
    Ece İrtem’in ölümü sonrası kalp krizi uyarısı… Gen...
    Kaydet
  • 4
    Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalarına rekor ceza
    Brisa, Goodyear, Petlas, Michelin… Lastik firmalar...
    Kaydet
  • 5
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni indirim yolda
    6 haftanın dibine geriledi! Konut ve taşıtta yeni ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Dünya Kupası'nda 'vize' krizi! Turnuvaya veda edebilir
    Dünya Kupası'nda 'vize' krizi! Turnuvaya veda edebilir
    Kaydet
  • Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Yağışlar rekor kırdı ama göl bir damla bile su tutmadı!
    Kaydet
  • Robinhood, çalışan sayısında yüzde 10 kesintiye gidiyor
    Robinhood, çalışan sayısında yüzde 10 kesintiye gidiyor
    Kaydet
  • Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Panter Emel'den acı haber! Hayatını kaybetti
    Kaydet
  • Duruşmada kalp krizi geçiren savcı vefat etti
    Duruşmada kalp krizi geçiren savcı vefat etti
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
T.C. İSTANBUL 46. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEN /BAŞKANLIĞINDAN
İSTANBUL 46. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ
Kaydet
T.C. İSTANBUL 46. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN
İSTANBUL 46. ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ
Kaydet
Dünya Kupası'nda büyük kriz! İranlı yıldızın turnuvası erken bitebilir
Dünya Kupası'nda 'vize' krizi! Yıldız futbolcu için kritik bekleyiş
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası