Büyükşen çifti cinayetinde 7 kişi daha serbest bırakıldı

Düzenleyen:
Büyükşen çifti cinayetinde 7 kişi daha serbest bırakıldı

YAŞAM Haberleri

Konya'da, Metin ile Necla Büyükşen çiftinin yaklaşık 3,5 yıl önce maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturma sürüyor. Geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı.

Konya Karatay'a bağlı İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de evlerinde maskeli bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Metin (55) ve Necla (54) Büyükşen çifti hayatını kaybetti. İkilinin pencereden atlayıp kaçan kızları ise yaralı olarak kurtuldu.

Olaya ilişkin 13 Temmuz'da 25 şüpheli yakalandı. Sorgulama neticesinde adliyeye sevk edilen zanlılardan Esra T. ile Abdullah B. "kasten öldürmeye azmettirme", Mustafa O. ve Zekeriya O. da "kasten öldürmeye yardım etme" suçlamasıyla tutuklandı. 21 kişi ise ifadelerinin ardından serbest kaldı.

Jandarma ekiplerince yapılan çalışma neticesinde Ankara'da yakalanan Afganistan uyruklu şüpheli A.U. da çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Cinayetin azmettiricisi olduğu iddiası edilen A.U. ile Zekeriya O. daha sonra adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Cezaevinde rahatsızlanan Mustafa O. ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Jandarma geçtiğimiz günlerde farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi, 7 kişi daha gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...