Çin’e dava açan avukat koronadan hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Çin’e dava açan avukat koronadan hayatını kaybetti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Ankara’da geçtiğimiz yıl Çin’e koronavürüsün yayılması gerekçesiyle dava açan Avukat Melih Akkurt, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Ankara Barosu avukatlarından Melih Akkurt, geçtiğimiz yıl koronavirüs hastalığının ortaya çıkıp, tüm dünyaya yayıldığı Çin Halk Cumhuriyeti’ne tazminat davası açmıştı.

Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açan Akkurt, verdiği dava dilekçesinde Çin’in salgın ortaya çıktığında doğru veriler ile zamanında Dünya Sağlık Örgütü’nü bilgilendirmediği, salgının bulaşıcı olma özelliğini 3 haftaya kadar açıklamadığı, hasta sayısının kamuoyuna hatalı bildirildiği gerekçelerini sunmuştu.

KORONAVİRÜS'Ü ATLATAMADI

Çin’in hastalığın yayılması konusunda çok ciddi ihmallerinin ve ağır kusurunun bulunduğunu söyleyen Akkurt, açtığı dava üzerinden yaklaşık 1,5 sene sonra koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...