Edirne'de yakıt kazanı patladı: Tonlarca yakıt çevreye yayıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Edirne'de yakıt kazanı patladı: Tonlarca yakıt çevreye yayıldı

YAŞAM Haberleri  / İHA

Edirne merkeze bağlı Hasanağa Köyü yakınlarında ünlü bir asfalt firmasına ait şantiyede yüzlerce ton ham atığın bulunduğu kazan patladı ve tonlarca atık yakıt tarım arazisine döküldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konuya ilişkin açıklamada bulunarak atık akımının kontrol alındığını duyurdu.

Edirn'de tam anlamıyla bir çevre felaketi yaşandı. Edirne Hamzabeyli Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan Hasanağa köyü mevkiindeki bir asfalt havuzunun bulunduğu yer nedeni henüz bilinmeyen bir şekilde patladı. Patlama sonucunda kazandan akan asfalt yapımında kullanılan tonlarca zift çevreye yayıldı. Konuya ilişkin bakanlıktan açıklama geldi.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,  asfalt şantiyesinden tarım alanlarına sızan ziftin, il müdürlüğü tarafından kontrol altına alındığını bildirdi.

Çevreye yayılan sıvı zift maddesi yaklaşık 1 kilometrelik alana yayılırken, haber verilmesi üzerine jandarma ve edirne Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri kısa sürede bölgeye sevk edilerek önlem alma çalışmaları başlatıldı. 

Edirne'de yakıt kazanı patladı: Tonlarca yakıt çevreye yayıldıKonuyla ilgili şantiyede bulunan iş makineleri de ziftlerin daha fazla alana yayılmasını önlemek için çalışma başlattı ancak çevreye yayılan tonlarca sıvı ziftin ekili alanlara da zarar vermesinden endişe ediliyor.

DUMAN ÇIKIYOR

Firma yetkilileri sızıntının önüne geçmek için iş makineleriyle önlem almaya çalışırken tarım alanına sızan petrol bazlı kimyasal malzemenin üzerinden zaman zaman dumanlar çıktığı görüldü.

'GÖRÜNTÜ ÇOK KÖTÜ'

Konuyla ilgili konuşan vatandaşlardan Soner Güvenli, “Tarım arazisinin bu şekilde olmasına şok oldum. Tam anlayamadım, ama kaza olmuş galiba emin olamadım. Görüntü çok kötü, inşallah yetkililer bir çözüm bulur. Bir tarım arazisinin bu şekilde olmasına nasıl müsaade etmişler. Petrol attığı galiba bayağı da akmış yetkililer bir çözüm bulur inşallah. Trakya halkına çok geçmiş olsun” dedi.

ÇEVRE BAKANLIĞI: ATIK AKIMININ KONTROL ALTINDA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Edirne'de asfalt şantiyesinden tarım alanlarına sızan ziftin, il müdürlüğü tarafından kontrol altına alındığını duyurdu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sosyal medya hesabından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Edirne'de asfalt şantiyesinden tarım alanlarına sızan zift, İl Müdürlüğümüz denetiminde kontrol altına alınmıştır. Bakanlığımızca sahada temizlik çalışmalarına başlanmış, ayrıca toprak kirliliğinin giderilmesi konusunda yetkilendirilen firmalar ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir" denildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...