Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hastanede yangın paniği

Hastanede yangın paniği
Fotoğraf Başlığı Hastanede yangin panigi

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin sistem odasında elektrik kontağından çıkan yangın paniğe yol açtı.

Kaydet
a- | +A
Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin sistem odasında elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın paniğe yol açtı. Sistem odasının hasar gördüğü yangında hastalar tahliye edilip başka hastanelere gönderilirken 5 personel dumandan etkilendi.


10'U ÇOCUK 45 HASTA TAHLİYE EDİLDİ


Atatürk Bulvarı'ndaki adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Bodrum katındaki sistem odasında akşam saatlerinde iddiaya göre, elektrik kontağından yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, 10'u çocuk 45 hasta tahliye edilip başka hastanelere gönderildi. Ekiplerin müdahalesinin ardından söndürülen yangında dumandan etkilenen 5 personel ambulanslarla kentteki hastanelere götürülerek oksijen tedavisi uygulandı. Sistem odasının zarar gördüğü hastanenin elektrikleri de kesildi.


YANGIN SİSTEM ODASINDA BAŞLADI


Hastaneye gelip inceleme yapan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mustafa Talha Gönüllü, yangının bodrum katındaki sistem odasında çıktığını söyledi. Olumsuz bir durumun olmadığını söyleyen Prof. Dr. Gönüllü, bundan sonra böyle bir durumun yaşanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.


"EN UFAK BİR SIKINTIMIZ YOK"


Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Daireler Başkanı Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kılınç ise hastaların kısa sürede tahliye edildiğini belirterek, şunları söyledi: "Hocalarımızın da bahsettiği gibi aşağıda trafo patlaması olayından kaynaklanan bir sıkıntı. Şuanda yaklaşık 45 hastamız, diğer hastanelere transfer edildi. 43 Hasta hastanelerde yatırıldı. 2 hastamız da kendi isteği ile eve gitti. 10 çocuk hastamız, 10 yoğun bakım hastamız güzel bir şekilde arkadaşlarımızın çabalarıyla transfer edildi. Şuan en ufak bir sıkıntımız yok. Tedavileri devam ediyor. İnşallah bir daha tekrarlamaz. Çok şükür şuan bir sıkıntımız yoktur."


Yangınla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.