İmamoğlu açıkladı: Kar yağışı İstanbul'a giriş yaptı

Düzenleyen:
İmamoğlu açıkladı: Kar yağışı İstanbul'a giriş yaptı

YAŞAM Haberleri

İstanbul'da 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle uyarılar peş peşe gelirken İBB Başkanı İmamoğlu vatandaşlara açıklamada bulundu. İmamoğlu dün en soğuk geceyi yaşadık diyerek; 'Güneşe aldanmayın, öğleden sonra çok yoğun yağacak' dedi. İmamoğlu, eklenen yoğun kar yağışının kuzeyden İstanbul'a girdiğini ve gece yarısına kadar devam edeceğini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM'da kar yağışına ilişkin son durumu değerlendirdi. İstanbul'da etkili olan kar yağışı için en kritik günün yaşandığını belirten İmamoğlu, "Şu anda meteoroloji uzmanı arkadaşların ifadesiyle yoğun kar yağışı kuzeyden İstanbul'a girmiş durumda. Kuzeyden giriş yapan bu kar yağışı Karadeniz kıyısındaki ilçe ve mahallelerimizde kendini göstermeye başladı. 1 buçuk saat içerisinde İstanbul'un tamamına hâkim hale gelmesi bekleniyor. Dolayısıyla çok yoğun kar yağışı gece yarısına kadar devam edeceği öngörülüyor" şeklinde konuştu.

30-50 CM ARASINDA KAR KALINLIĞI BEKLENİYOR

Kar yoğunluğunun dikkat alınması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, "Özellikle Anadolu yakasında 30-50 santimetre arası kar kalınlığı bekleniyor. Boğaz çevresinde ve güneye doğru kısımlarda 15-30 santimetre civarında kar kalınlığı bekleniyor. 30-50 santimetre kar kalınlığı beklenen ilçeler arasında Büyükçekmece, Beylikdüzü hattının bulunduğu da ifade ediliyor" açıklamalarında bulundu.İmamoğlu, son 30 yılın en soğuk derecesinin bu gece sabaha karşı ölçüldüğünü, mart ayının en soğuk gecesinin yaşandığını söyledi.

2003'TEN BU YANA EN SOĞUK GECE YAŞANDI

Hava sıcaklığının Florya istasyonunda 2003’te eksi 4 olarak ölçüldüğünü hatırlatan İmamoğlu, şunları dile getirdi: Bu gece eksi 4,4 ölçüldü. Aslında bu soğuk havanın, özellikle kuzey kesimlerinde daha düşük derecelerde olduğu arkadaşlarım tarafından iletildi. Hatta eksi 7-8'e kadar varabilen, hissedilen dereceleri eksi 15'lere kadar düştüğü bildirildi.

Dolayısıyla 'Sibirya soğuğu' diye tarif edilen hava koşullarının şehrimize ne kadar yüksek etki gösterdiğinin bir ölçümü. İstanbul'un bu sürece en doğru şekilde hazırlık yapmasının, herkesin paydaş olmasının, herkesin zamanında sürece müdahil olmasının, buna da maksimum seviyede 16 milyon İstanbullu hemşerimizin eşlik etmesinin sonucunu yaşıyoruz. Şu ana kadar kayda değer, canımızı sıkan, bizi üzen hiçbir hususu, olayı yaşamadık diyebilirim, bu çok sevindirici.

‘ÖZEL ARAÇLA YOLA ÇIKMAYIN’

Toplu taşıma araçlarının yoğun bir çaba ile hizmet verdiğini İmamoğlu, vatandaşlara mecbur kalmadıkça özel araçlarıyla yola çıkmayın uyarısında bulundu.

İmamoğlu açıkladı: Kar yağışı İstanbul'a giriş yaptı

GÜNEŞ ALDATMASIN ÇOK YOĞUN KAR GELİYOR

Vatandaşlara “güneşe aldanmayın” uyarısında bulunan İmamoğlu, "Bugün 4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını yaşayacağız. Bu kar yağışı öğleden sonra İstanbul'da çok etkili olacak." ifadesini kullandı.

Kar kalınlığının bazı yerlerde 50 santimetreye kadar çıkabileceği uyarını da yapan İmamoğlu, bugün ve yarın don ve buzlanma riskinin olduğunu söyledi.

‘EN ÖNEMLİ KARAR TIR VE KAMYON YASAĞI’

Kar yağışına karşı alınan tedbirler arasında en önemli kararın son kar yağışında otoyollarda çok sıkıntı oluşturan ağır vasıta ve tırların geçişinin yasaklanması olduğunun altını çizen İmamoğlu, bunun yapılması halinde çok sorunsuz bir hafta sonunu yaşayacaklarını kaydetti.

İmamoğlu açıkladı: Kar yağışı İstanbul'a giriş yaptı

ÇALIŞMA AÇIKLAMASI

Kar yağışına karşı yollarda alınan tedbirlere ilişkin detayları veren İmamoğlu, şu ana kadar 4 günde 900 ton solüsyon, 44 bin ton tuz kullanıldığını anlatarak şu bilgileri paylaştı: Kumanya hizmetimizin sıkışma olan noktalarda, 198 bin kumanya, 108 bin mobil malzeme içeceğinden, çorbasından kekine dağıtım yaptığımızı, sıkışık trafiğin olma ihtimali olan yollarda mobil tuvalet hizmetimizin devam ettiğini, 675 evsiz vatandaşımızın misafir edildiğini, sokak hayvanlarına 655 noktada, günlük 2 ton kuru mama dağıtıldığını da duyurmak isterim.

İmamoğlu ayrıca, İstanbul’daki barajların doluluk oranının yüzde 84’ü aştığını söyledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...