İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde 50'nin altına düştü
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre 15 Ağustos itibariyle şehirdeki barajların doluluk oranı yüzde 49,54 oldu. En yüksek su seviyesi yüzde 80,11'lik oranla Elmalı Barajı'nda ölçülürken en düşük oran yüzde 16,27 ile Pabuçdere Barajı'nda ölçüldü.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından yayınlanan güncel veriler, şehre su veren barajlardaki toplam su oranında düşüş trendinin sürdüğünü ortaya koydu. Yapılan son ölçümlere göre, İstanbul'a su veren barajların ortalama doluluk oranı 15 Ağustos itibarıyla yüzde 49,54 seviyesine düşerek yüzde 50 sınırının altına geriledi. Bir önceki gün yüzde 49,94 olarak ölçülen ortalama doluluk oranında meydana gelen bu düşüş, su rezervlerindeki gerilemeyi gözler önüne serdi.
İSKİ'nin 15 Ağustos tarihli bilgilerine göre, İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlar arasında su seviyesi en fazla olan havza yüzde 80,11'lik oranla Elmalı Barajı oldu. Buna karşılık, su miktarı en düşük seviyeye düşen havza ise yüzde 16,27 doluluk oranıyla Pabuçdere Barajı olarak kayıtlara geçti.
EN YÜKSEK DOLULUK ELMALI BARAJINDA
İSKİ tarafından paylaşılan verilere göre, İstanbul'a su sağlayan 10 ana barajın 15 Ağustos tarihindeki doluluk oranları şöyle listelendi:
- Elmalı Barajı: %80,11
- Ömerli Barajı: %70,51
- Darlık Barajı: %67,38
- Alibey Barajı: %48,00
- Terkos Barajı: %41,79
- Büyükçekmece Barajı: %34,71
- Istrancalar Barajı: %34,09
- Sazlıdere Barajı: %28,06
- Kazandere Barajı: %22,20
- Pabuçdere Barajı: %16,27
