İstanbul'da giriş çıkışlar durduruldu, seferler yapılamıyor

Düzenleyen:
İstanbul'da giriş çıkışlar durduruldu, seferler yapılamıyor

YAŞAM Haberleri

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'a TIR ve kamyon girişlerinin durdurulduğunu açıkladı. Vali Yerlikaya, şehir içindeki ve hareket halindeki TIR ve kamyonlar için de bir duyuru yaptı. Öte yandan İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarından şehirler arası otobüs seferleri durduruldu.

İstanbul güne karla uyandı. Gece yağışı artıran kar İstanbul'da hayatı olumsuz etkilerken trafik durma noktasına geldi, araçlar yolda kaldı. Şehre giriş çıkışlar durduruldu.  Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarından şehirler arası otobüs seferleri durduruldu.

UNKAPANI KÖPRÜSÜ KAPANDI

Unkapanı köprüsü, bağlantı noktasındaki ayrılma nedeniyle ulaşıma kapatıldı.

GİRİŞ ÇIKIŞLAR DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Anadolu ve Trakya istikametinden İstanbul'a TIR ve kamyonların girişlerinin yasaklandığını duyurdu.

Yerlikaya, İstanbul içindeki TIR ve kamyonlarının ise, ikinci bir duyuruya kadar trafiğe çıkışlarına izin verilmeyeceğini belirtti.

Hareket halindeki bu araçların ise, en yakındaki park alanına gitmesi istendi.

THY SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları, olumsuz hava koşulları nedeniyle Cumartesi günü 180 seferini iptal etti. İstanbul Havalimanı'ndan 162, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise 18 sefer iptal edildi.

TIR VE KAMYONLAR İÇİN YENİ KARAR

Vali Yerlikaya Twitter'dan yaptığı açıklamada; "Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve kamyonların ilimize girişi durdurulmuştur.

İkinci bir duyuruya kadar; İstanbul içinde bulunan TIR ve kamyonların trafiğe çıkışlarına izin verilmeyecektir. Hareket halindeki bu araçların en yakın park alanları ve Otoyol Hizmet Tesislerinde (OHT) beklemeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

OTOBÜSLERİN ÇIKIŞI DA YASAKLANDI

İstanbul’da kar yağışı ulaşımı da etkiledi. Mega kentte yoğun kar yağışı nedeniyle bir sonraki duyuruya kadar Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarında şehirler arası otobüs seferleri durduruldu. Sabah saatlerinde Esenler Otogarı’na gelen vatandaşlar, seferlerin iptal edildiğini öğrenince evlerine geri dönmek zorunda kaldı.

"SEFERLER İPTAL OLDU, OTOGARDA KİMSE YOK"

Otobüs şoförü Hursit Dostgüzel, "Yoğun kar yağışı nedeniyle bütün seferler iptal oldu. Trafik çıkış verdi. Arabamız da doluydu. Dolu olduğu halde yolcular otogara ulaşamadı. Seferler iptal oldu. Otogarda kimse yok. Yarına ertelendi, yarın ne olacağı belli değil. Bakalım ne olacak. Çok güzel bir kar yağışı oldu. Kaç yıldır bu kadar kar görmemiştik. Memleketin barajları dolar. İptal edilen biletlerimizi yarın saat 10’a aldılar. Bekleyip göreceğiz" dedi.

Kararın doğru olduğunu söyleyen Arif Erarslan, "Yapılacak bir şey yok. Eve döneceğiz" diye konuştu.

Seferlerin iptal edilmesiyle yarına kadar bekleyeceğini söyleyen başka bir vatandaş ise, "Ben Lüleburgaz’a çalışmaya gideceğim. Konya Ereğli’den geliyorum. Otobüs sordum, kaldık dediler. Biz de kaldık. Yarına kadar biz de bekleyeceğiz" ifadelerini kullandı

BUDO SEFERLERİ İPTAL ETTİ

Bursa Deniz Otobüsleri’nde (BUDO) iptal edilen seferler şu şekilde:

"07.00’deki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.30’daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya), saat 09.30’daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci), saat 09.30’daki Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas), 10.00’daki Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve saat 10.30’daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci) - Bursa (Mudanya)."

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...