Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Karadeniz'de hamsi, Marmara'da istavrit yüz güldürdü

Karadeniz'de hamsi, Marmara'da istavrit yüz güldürdü
Başlık ResmiKaradeniz'de hamsi, Marmara'da istavrit yüz güldürdü

Karadeniz'de hamsi, Marmara'da istavrit bolluğu nedeniyle yüzü gülen balıkçılar, palamutta ise umduğunu bulamadı.

Kaydet
|

Palamuttan bu yıl umduğunu bulamayan balıkçıların yüzü Karadeniz'de hamsi, Marmara'da ise istavrit ile gülüyor. Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Marmara'da sezona palamut ve hamsi umuduyla başlayan balıkçıların istavritten yana şansının iyi gittiğini, Karadeniz'de de hamsi bolluğunun balıkçıları sevindirdiğini söyledi. Marmara'da bu yıl balıkçıların palamut ve hamsiden istedikleri verimi alamadıklarını ifade eden Pehlivanoğlu, "Bu sezon, verimli başlamasına rağmen diğer sezonları arattı. Palamut ve hamsi olmadı ama çok şükür istavrit iyiydi. Burada hamsi olmadı ama Karadeniz'de hamsi bol oldu. Balıkçılar az da olsa denizden hep balıkla dönüyor." diye konuştu.

- "İstavrit bu sene balıkçıyı kurtardı"
Tekirdağ'da balıkçılık yapan İdris Şeremet de bu sezonun çok verimli geçmemesine rağmen, balıkçıların zarar da etmediğini belirterek, "Sezon bereketli başladı. Daha sonra palamut, lüfer olmadı. Çinekop da kendini göstermedi ama sonradan çinekopta da biraz hareketlilik oldu. İstavritle beraber daha iri balıklar çıkmaya başladı." değerlendirmesinde bulundu.

İstavritin bu sene balıkçıyı kurtardığını dile getiren Şeremet, "Marmara'da istavrit bizi kurtardı. Karadeniz'deki balıkçıları da hamsi kurtardı. Lüfer olmazsa çinekop olur, çinekop olmazsa palamut olur. Deniz bir şeklide balıkçıyı devirdaim ettirir. Bu halimize de şükür." ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.