Kazada ölen mülteciyi Türkiye sınırına attılar

Düzenleyen:
Kazada ölen mülteciyi Türkiye sınırına attılar

YAŞAM Haberleri

Van'ın İran sınırında geçen ay Afganistanlı bir mültecinin cesedi bulundu. Öldürüldüğü düşünülen göçmenin, kazaya kurban gittiği anlaşıldı. Cesedini atıp kaçanlar ise yakalandı.

Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 1 Aralık 2021'de Saray ilçesi Türkiye-İran sınır hattı Çöplük mevkiinde yarı çıplak ve darbedilmiş vaziyette bir erkek cesedi buldu. Jandarma dedektifleri (JASAT) konuyla ilgili çalışma başlattı. Dedektifler, detaylı ve titiz araştırmalar sonucunda maktulün Afganistan uyruklu K.S.S olduğunu belirledi. 

CESEDİ YARI ÇIPLAK BULUNDU
K.S.S'nin 26 Kasım saat 02.00 sularında Özalp ilçesi sınırlarında yasa dışı düzensiz göçmen sevkiyatı yapan bir minibüsün içinde olduğu tespit edildi. Mültecinin, meydana gelen trafik kazasında olay mahallinde vefat ettiği öğrenildi. Cesedinin ise minibüstekiler tarafından farklı bir olay senaryosu kurgulanarak kıyafetleri çıkartılmış vaziyette sınır hattına bırakıldı ortaya çıktı. 

4 KİŞİ TUTUKLANDI
Ekipler, 6 zanlıyı kısa sürede yakaladı. Adliyeye sevk edilen şahıslardan 4'ü tutuklandı, 2'si serbest bırakıldı.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...