KKKA tehlikesine dikkat! Ölenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
KKKA tehlikesine dikkat! Ölenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Yozgat’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 66 yaşındaki hasta hayatını kaybetti. Bu ölümle beraber bu yıl keneden ölenlerin toplamda 6 olmuş oldu.

Tokat, Sivas, Yozgat, Giresun, Gümüşhane, Erzincan ve Erzurum'un KKKA virüsünü bulaştıran kenelerin sıklıkla görüldüğü yerlerdir. Hayvanlar tarafından araziden getirilen kenelerin yaşam alanına ve ahırlara taşınan kene nedeniyle olan KKKA hastalığının yüzde 90 hayvancılıkla uğraşan ve kırsal kesimde yaşayan insanlarda görülüyor.

KKKA'nın tedavisinde erken müdahalenin çok önemli olduğunu, geç kalınan vakalarda ölüm oranının arttığını söyleyen uzmanlar vücuda tutunan kenelerin mutlaka sağlık kuruluşlarında çıkartılmasını vurguluyor. KKKA vakalarından biride Yozgat'taydı ve yaşlı adam tedavi gördüğü hastane hayatını kaybetti.

BELİRTİLER NEDENİYLE HASTANEYE BAŞVURDU

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki N.A., ateş, bulantı, kusma ve halsizlik şikayetleri ile ilçe hastanesine başvurdu. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından hasta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Araştırma Uygulama Hastanesine sevk edildi.

KENE NEDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI YÜKSELİYOR

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören N.A. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bu yıl keneden ölenlerin sayısı ise 6’ya yükseldi.

N.A.’nın Akdağmadeni ilçesinde toprağa verildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...