Kocaeli'nde kuş gribi şüphesiyle 2 bin 103 tavuk itlaf edildi

Kocaeli'nde kuş gribi şüphesiyle 2 bin 103 tavuk itlaf edildi
Başlık ResmiKocaeli'nde kus gribi süphesiyle 2 bin 103 tavuk itlaf edildi

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşanan tavuk ölümleri sonrasında 2 bin 103 kanatlı hayvan kuş gribi şüphesiyle itlaf edildi.

Kaydet
|
Balıkesir'de görülen kuş gribi vakalarının ardından Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı 3 köyde İl Tarım Müdürlüğü ekipleri kuş gribi alarmı verdi. Önceki gün Gebze ilçesine bağlı Mollafenari, Pelitli mahallelerinde meydana gelen olayda çiftliğinde tavuk ölümleri olduğunu belirten bir çiftçinin ihbarı üzerine olay yerine giden İl Gıda, tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kuş gribi şüphesiyle 2 bin 103 tavuğu itlaf etti.

Yaşanan olay nedeniyle Gebze Kaymakamlığı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Tedbir amaçlı olarak ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğü hayvan sağlığı birimlerince Mollafenari ve civarı mahallelerde itlaf ve karantina çalışmalarının süratle yürütülmekte, şimdiye kadar 2 bin 103 kanatlı hayvan itlaf ve 80 yumurta imha edilerek tedbirler uygulanmaktadır. İtlaf edilen hayvanların bedelinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca karşılanarak üreticilerimiz mağdur edilmeyecek" denildi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mollafenari Köyü Muhtarı Davut Kabaca ise, İl tarımdan görevliler geldiler. Köyümüzdeki bir hayvan çiftliğinde tavukların öldüğü söylendi. Ölüleri laboratuara götürmüşler hastalık belirtisi olduğu için, arkadaşa sorulduğu zaman, tavuk sattığını söylemiş. Şüphe üzerine köydeki tavuklar da ilaçlanarak toplandı. Şu anda öyle bir şey yok. İtlaf edilen tavukların sayısı da 2 bin 103'tür" dedi.

Tavuk ölümlerinin yaşandığı işletme sahibi G.T. de, "Akşam ekipler gelip tavukları poşetleyip gömdüler. Biz bilgi dahi verilmedi. İtlaf edilen tavuklardan herhangi bir numune veya örnek almadılar. Eğer hastalık varsa neden örnek alınmadı. Tavuklar sağlıklıydı eğer hastalık olsaydı zaten iki gün içerisinde ölürlerdi. Öyle anlatıldığı gibi 10 bin falan değil 2 bin 103 tavuk itlaf edildi. Benim ise 50 tavuğum itlaf edildi" diye konuştu.


Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.