Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Kum fırtınası ve yağış Eskişehir'i de vurdu

Kum fırtınası ve yağış Eskişehir'i de vurdu
Fotoğraf Başlığı Kum firtinasi ve yagis Eskisehir'i de vurdu

Dün akşam saatlerine doğru Ankara’nın Polatlı ilçesinde meydana gelen kum fırtınasından Eskişehir’in Günyüzü ilçesi de olumsuz etkilenirken, ilçede bulunan bir mezarlıkta yangın çıktı, yerleşim bölgelerinde birçok hasar meydana geldi.

Kaydet
a- | +A

Günyüzü ilçesinde akşam saatlerine doğru şiddetli yağmur ve şimdiye kadar pek rastlanmayan kum fırtına etkisini gösterdi. İlk önce Ankara Polatlı’dan çıkan ve daha sonra bölgeye yayılan fırtına nedeniyle ilçenin Ayvalı mahallesinde elektrik kabloları birbirine değmesi sonucu oluşan kıvılcım, yangına sebep oldu. Mahalle mezarlığının yarısından fazlası alev alev yandı. Şehitlerin de yattığı, ağaçların tutuştuğu mezarda çıkan yangın haberi alan vatandaşlar ilk mücadele yapsa da rüzgarla hızlı alev alan yangın mezarlığa büyük zarar verdi. Daha sonra ihbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekibi, ot ve küçük ağaçların kül olduğu yangını daha da fazla büyümeden kontrol altına aldı.

Öte yandan şiddetli fırtına ve yağmur ilçenin birçok yerinde hasara neden oldu. İlçenin Kavuncu mahallesinde içinde bir vatandaşın yaşadığı bir konteyner devrilirken, vatandaş kurtarılarak sığınma evine götürüldü. Ayrıca fırtınadan en çok zarar gören Kavuncu, Yeşilyaka ve Ayvalı mahallelerinde onlarca ağaç yerinden kopararak yollara ve bahçelere düştü, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.