Lahmacun isyanı Antep’te 10 TL Bodrum’da 150 TL

Lahmacun isyanı Antep’te 10 TL Bodrum’da 150 TL

YAŞAM Haberleri

Gastronomi şehri Gaziantep’te lahmacun 10 TL’ye satılırken, Bodrum ve Antalya gibi tatil yerlerinde bu fiyat 150-200 TL’ye kadar çıkıyor.

Tatil sezonunun da açılmasıyla birlikte turistlerin yoğunluk oluşturduğu Bodrum, Antalya gibi tatil beldelerindeki yeme-içme fiyatlarındaki artış tepkilere yol açıyor. Gaziantepli ustalar lahmacunun fiyatının tatil beldelerinde abartıldığını belirtiyor.

10 KAT FAZLA SATIYORLAR
30 yıldır lahmacun ustası olan Mehmet Şebci “Bodrum ve Antalya’da biz fiyatların abartıldığını düşünüyoruz. Burası Gaziantep, gastronominin başşehridir. Yarım metrenin üzerinde lahmacun yapıp 10 TL’ye satıyoruz ve helalinden de kazanıyoruz. Daha kanaatkâr olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Yaklaşık aynı maliyetlerde çalışmamıza rağmen bizim 5 katımıza 10 katımıza satıyorlar. Meslektaşlarımızı orantılı kâr marjlarıyla çalışmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Şebci “En iyi lahmacun sadece bir ürünle sınırlandırılmaz. Bir zincirin halkaları gibidir. Doğru malzeme doğru işçilik” dedi.


Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...