Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Marmara Denizi'nden çıkarıldı! Hayalet ağlar gözlüğe dönüşüyor

Marmara Denizi'nden çıkarıldı! Hayalet ağlar gözlüğe dönüşüyor
Fotoğraf Başlığı Marmara Denizi'nden çikarildi! Hayalet aglar gözlüge dönüsüyor

Deniz Yaşamını Koruma Derneği ile gözlük üreticisi Billur Optik tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, son 2 yılda Marmara Denizi’nden çıkarılan 1.500 metrekare hayalet ağ temizlenip ham maddeye dönüştürüldü ve bu ay başında güneş gözlüğü üretimine başlandı.

Kaydet
a- | +A

Üretim sürecinin ilk safhasında denizden çıkarılan ağlar temizlenerek, güneş gözlüğü çerçevesi yapımında kullanılmak üzere granül hâline getiriliyor. Daha sonra, İkitelli’de bulunan gözlük üretim tesisine getirilip kalıplara dökülen ham maddeden güneş gözlüğü çerçevesi elde ediliyor.

Marmara Denizi'nden çıkarıldı! Hayalet ağlar gözlüğe dönüşüyor - 1. Resim
Başlık ResmiMarmara Denizi'nden çıkarıldı! Hayalet ağlar gözlüğe dönüşüyor - 1. Resim

Üretilen çerçevelerin saplarına, modeli belirleyici unsur olarak mercan, pina, deniz yıldızı, orka ve vatoz türleri ile ağların çıkarıldığı bölgelerin koordinat bilgileri işleniyor. Gözlükler, camları takıldıktan sonra son hâlini alıyor. Dernek Başkanı Volkan Narcı “Deniz dibinde yüzlerce yıl boyunca kalabilen ağlar, canlıların ölümüne sebep olabiliyor.

"DENİZ EKOSİSTEMİNE ZARARLARINI BERTARAF ETTİK"

Bunları denizden çıkarıp sıfır atık kapsamında yeni bir kaynak oluşturduk ve böylece deniz ekosistemine zararlarını da bertaraf etmiş olduk” dedi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.