Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Meteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm yurda yağış uyarısı verdi. Sıcaklık doğu kesimlerde 5 dereceye kadar düşecekken Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerine kar, buzlanma ve çığ uyarı yapıldı.

Kaydet
a- | +A

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Rize ile Artvin kıyıları hariç), Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ile K. Maraş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile K. Maraş, Afyon ve Kütahya'nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak - 1. Resim
Başlık ResmiMeteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak - 1. Resim

Ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Meteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak - 2. Resim
Başlık ResmiMeteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak - 2. Resim

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının, doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak - 3. Resim
Başlık ResmiMeteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak - 3. Resim

RÜZGAR

Genellikle güneyli, Güneydoğu Anadolu'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak - 4. Resim
Başlık ResmiMeteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak - 4. Resim

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak - 5. Resim
Başlık ResmiMeteoroloji çok sayıda kenti uyardı: İstanbul, Ankara, İzmir dikkat! Soğuk hava dışarı çıkartmayacak - 5. Resim

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.