Muş'ta karda mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı

Düzenleyen:
Muş'ta karda mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı

YAŞAM Haberleri

Muş’ta kar ve tipi hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Karda mahsur kalan 4 araç içerisindeki 20 kişi saatler sonra kurtarıldı.

Muş'ta kar ve tipi de mahsur kalan 4 araç içerisindeki 20 kişi saatler sonra kurtarıldı. Merkeze 35 kilometre mesafedeki Bostankent grup köy yolunun Çatak mevkiinde tipi ve fırtınaya yakalanan vatandaşlar bölgede mahsur kaldı. Aniden bastıran tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Gündoğan köyü yolunda araçlarında mahsur kalan vatandaşların yardımına Muş İl Özel İdare ekipleri yetişti. 3 saatlik zorlu çalışmayla araçları bulunduğu yerden güçlükle kurtaran ekipler, vatandaşları köylerine ulaştırdı. Ekiplerin bölgedeki çalışması devam ederken, kar yağışı ve tipinin etkisi sürüyor.

Muş'ta karda mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı
Annesiyle birlikte hastaneden dönerken köy yolunda mahsur kalan Hasan Kırmızıyıldız, “Muş’ta hastaneden geliyoruz. Burada yollar tipi nedeniyle kapanmış durumda. Annem rahatsız. Şu anda kendisine cihaz bağlı. 3 saattir yoldayız, 2 saatten beri de burada mahsur kaldık. Ekipler geldi şimdi yolumuzu açıyor kendilerine teşekkür ederiz. Yolumuz açılınca köye gideceğiz” dedi.
Muş'ta karda mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı
İl Özel İdaresi iş makinesi operatörü Necat Aslan ise Çatak bölgesinde yolda kalan 4 araç ihbarı aldıklarını belirterek, “Gelip araçları kurtardık. Burada sürekli fırtına olduğu için yer yer 4-5 metre kar olabiliyor. Görüş mesafesi düştüğü zaman ekip şefinin öncülüğünde vatandaşların yolunu açıyoruz. Bugünde vatandaşlara yolu açtık ve kendilerini köylere ulaştırdık” diye konuştu.



Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...