Türkiye Gazetesi E-Gazete
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
Gazete 14:50
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Saglik
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Anasayfa
  2. Yaşam
  3. Porsiyonunda 650 gram yakın et var! Osmanlı mutfağ...
Yaşam

Porsiyonunda 650 gram yakın et var! Osmanlı mutfağının asırlık yemeklerini usulü bozmadan yapıyor

Son Güncelleme: 28 Ocak, 2025 - 12:05
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala

Osmanlı Devleti'nin asırlık yemeklerini usulüne uygun şekilde hazırlayarak Türk mutfağının tarihine ışık tutan Aşçı İsmail Turak, lezzetli yemek yapmanın püf noktalarını anlattı.

Kaydet
a- | +A

Türk mutfağının kültür ve tarihini yansıtan Osmanlı yemekleri, günümüzde de lezzet severlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Sofralarda başköşeleri süsleyen saray yemekleri, geleneksel pişirme yöntemleriyle de modern tekniklere meydan okuyor.

Bu geleneği nesillerdir sürdürdüklerini söyleyen Aşçı İsmail Turak ise yemeklerindeki lezzetinin detaylarda saklı olduğunu söyledi.

"ETLERİ KUZİNE SOBADA, KÖMÜR SOBASINDA VE BAKIRLARDA YAPIYORUZ"

Kullandıkları etleri Doğu Anadolu Bölgesindeki özel besi ve yaylım hayvanlarından karşılandığını söyleyen Aşçı Turak, “Etleri kuzine, kömür soba ya da bakır kaplarda yapıyoruz. Bir porsiyon yemeğimizde yarım kilo et bulunur, incik yemeğimizin bir porsiyonunda ise 650 grama yakın et var” diye konuştu.

Osmanlı mutfağının asırlık yemeklerini usulü bozmadan yapıyor! - 1. Resim
Başlık ResmiOsmanlı mutfağının asırlık yemeklerini usulü bozmadan yapıyor! - 1. Resim

"BABAMIZDAN GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ DEVAM EDİYORUZ"

Mesleğinin babadan oğula devam ettiğine değinen Turak, “Müşterilerimizin hepsi haşlamamızı, çoban kavurmamızı ve kuzu kızartmamızı çok beğenir. Pilavımız et suyu ve kemik suyla yapılır. Her şey doğal şekilde hazırlanıyor. Kesinlikle bir katkı maddesi kullanmıyoruz. Aynı babamızdan gördüğünüz gibi devam ediyoruz. Etlerimizde genelde hepsi kolajen ürünü çok besleyicidir özellikle kemik suyu yemeklerimiz etin çokluğundan ve kemik iliğinin fazla olmasından dolayı çok besleyicidir. Sulu yemek olarak 8-10 çeşit arası çıkar. Genelde müşterilerimizin yüzde 90'ı hep et yemeği yemeğe geldiler” ifadelerini kullandı.

"ORTALAMA 3 BUÇUK, 4 SAAT SADECE PİŞMESİ SÜRER"

Sabah 4'te yemek yapmaya başladıklarını söyleyen Turak, “Ortalama yemeklerimiz beş, beş buçuk saat pişmesi sürer. Dediğim gibi kömür sobasında ve bakır kazanlarda pişer. Yemeklerimiz fırınlarda hiçbir katkı maddesi olmadan kendi yağ suyuyla bu şekilde fırınlarımıza atarız. Bu fırınlarda ortalama 3 buçuk saat beklemede kalır. Ortalama 3 buçuk, 4 saat sadece pişmesi sürer. Yemeklerimizin genelde hiçbir katkı maddesi olmadan dediğim gibi sadece kendi yağı ve kuyruk yağı katarak bu şekilde yapıyoruz. Etlerimiz çıktıktan sonra yaklaşık yarım saat dinlenmeye arıyoruz. Bu şekilde servise sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Osmanlı mutfağının asırlık yemeklerini usulü bozmadan yapıyor - 2. Resim
Başlık ResmiOsmanlı mutfağının asırlık yemeklerini usulü bozmadan yapıyor - 2. Resim

"DEVAMLI BURAYA GELİYORUZ"

Arkadaşının önerisi üzere geldiklerini söyleyen müşteri Egemen Oğuz ise, “Gayet güzel, çok da lezzetli yani. Yediğimiz yemeklerden çok memnunuz. Pişmiş, süper ve hiç koku gelmiyor gayet güzel. Ben gözlemlediğim, burada çok uzaktan gelenler de var, ben Çankaya'dan geliyorum işte mesela onlar Etimesgut'dan geliyorlar. Bir sürü masayı tanıyorum ben burada. İlk defa geliyorum ama çok güzel yani çok beğendim” diye konuştu.

Devamlı müşteri olduğunu ve yemekleri çok severek yediklerini söyleyen Çağlar Çelik ise, “Devamlı buraya geliyoruz. Döneri çok güzel, haşlaması, diğer yemekleri, garsonları, hizmetleri çok memnunuz. Hepsi çok güzel ama en çok sevdiğim döner. İnsanlara öneririm buraya gelmelerini” şeklinde konuştu.

Osmanlı mutfağının asırlık yemeklerini usulü bozmadan yapıyor - 1. Resim
Başlık ResmiOsmanlı mutfağının asırlık yemeklerini usulü bozmadan yapıyor - 1. Resim

ALİ TÜFEKÇİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 28 Ocak, 2025 - 12:05
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Trump'ın 'Turkey' sözleri gündem oldu: Erdoğan beni aramasın sonra...
    Trump'ın 'Turkey' sözleri gündem oldu
    Kaydet
  • 2
    Mersin su kesintisi sorgulama! 20 Kasım Mersin'de sular saat kaçta gelecek? MESKİ Toroslar, Mezitli, Anamur bitiş saati...
    Mersin su kesintisi sorgulama! 20 Kasım Mersin'de ...
    Kaydet
  • 3
    Vatandaşlık maaşı geliyor! Geliri olmayan her haneye bir asgari ücret
    Vatandaşlık maaşı geliyor!
    Kaydet
  • 4
    Altın fiyatlarında FED şoku! Dikkatler bugün saat 16:30’da…
    Altın fiyatlarında FED şoku! Gözler bugün 16:30'da...
    Kaydet
  • 5
    Fatih'teki oteldeki skandallar bitmiyor! Böcek ailesi kilitli kalmış!
    Böcek ailesi kilitli kalmış!
    Kaydet
YAZARLAR
  • Gökhan Karataş
    Gökhan Karataş Ne Osimhen ne Icardi! 'Pişmanlık' dendi, tek kaldı
    Kaydet
  • Sevda Kiliç
    Sevda Kiliç BU SAVAŞ 'SUDAN' SEBEPTEN DEĞİL!
    Kaydet
  • Sevda Kiliç
    Sevda Kiliç ASLANLAR, HİNDİSTAN’A NASIL GİTTİ?
    Kaydet
  • Ömer Faruk Ünal
    Ömer Faruk Ünal Altı yasal bahis şirketinden dördü verileri vermemiş!
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Putin’in kadınları, mahremiyet ve ifade özgürlüğü
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Makatına hava basılan genç kurtarılamadı
    Makatına hava basılan genç kurtarılamadı
    Kaydet
  • Türk savunma sanayiinde bir eşik daha aşıldı! Türkiye ile BAE’den peş peşe anlaşma
    Türk savunma sanayiinde bir eşik daha aşıldı! Türkiye ile BAE’den peş peşe anlaşma
    Kaydet
  • İç çamaşırıyla kaçarken yakaladı, sokakta katletti
    İç çamaşırıyla kaçarken yakaladı, sokakta katletti
    Kaydet
  • Trump'ın 'Turkey' sözleri gündem oldu
    Trump'ın 'Turkey' sözleri gündem oldu
    Kaydet
  • İstanbul'da 'şap' alarmı! 21 mahalle karantinada
    İstanbul'da 'şap' alarmı! 21 mahalle karantinada
    Kaydet
İLGİLİ HABERLER
  • Bahis soruşturmasında 17 hakem hakkında MASAK raporu! Tek ismin işlem hacmi 10,5 milyon TL
    MASAK raporu! Tek hakemde 10,5 milyon TL'lik işlem
    Kaydet
  • Grok’un absürt övgüleri gündem oldu! Musk’ı ‘tarihin en büyük insanı’ ilan etti
    Grok'un absürt övgüleri gündem oldu!
    Kaydet
  • Ceren Arslan kimdir? Miss Universe'de ilk 30'a giremedi, tartışmanın odağı oldu!
    Ceren Arslan kimdir? Miss Universe'de ilk 30'a giremedi, tartışmanın odağı oldu!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Bahis soruşturmasında 17 hakem hakkında MASAK raporu! Tek ismin işlem hacmi 10,5 milyon TL
MASAK raporu! Tek hakemde 10,5 milyon TL'lik işlem
Kaydet
Grok’un absürt övgüleri gündem oldu! Musk’ı ‘tarihin en büyük insanı’ ilan etti
Grok'un absürt övgüleri gündem oldu!
Kaydet
Ceren Arslan kimdir? Miss Universe'de ilk 30'a giremedi, tartışmanın odağı oldu!
Ceren Arslan kimdir? Miss Universe'de ilk 30'a giremedi, tartışmanın odağı oldu!
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Saglik
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası