Paralarını sayarken şans eseri fark etti… Koleksiyonerler peşine düştü, Türkiye’de sadece 3 tane var!

- Güncelleme:
Paralarını sayarken şans eseri fark etti… Koleksiyonerler peşine düştü, Türkiye’de sadece 3 tane var!

YAŞAM Haberleri

Karslı vatandaş paralarını sayarken şans eseri fark etti. Önce sahte sandı, sonra inceleyince gerçek olduğunu anladı. Koleksiyonerler 47 yaşındaki Muhlis Yardımcıel'in peşinde, Türkiye’de sadece 3-4 tane var. “Paralarımı sayarken arasında bu parada bir eksiklik olduğunu hissettim" diyen Yardımcıel, "Sonra baktım bir sıfırı eksik, sonra sahte olduğunu düşündüm. Akabinde para makinesinden geçirdim sahte olmadığını öğrendim." dedi.

Kars’ta yaşayan 4 çocuk babası 47 yaşındaki Muhlis Yardımcıel paralarını sayarken bir paranın diğerlerine benzemediğini gördü. Diğerlerinden farklı olan 50 liraya dikkatle bakan 47 yaşındaki adam 50 liranın sıfırının eksik olduğunu fark etti.

SAHTE OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜ, GERÇEK BAMBAŞKA ÇIKTI

Sıfırının eksik olduğunu gören Yardımcıel, 50 TL’yi bir süre daha inceledi. Paranın sahte olabileceğini düşünen Yardımcıel, bir basım hatası olabileceğini inandı. Paranın sahte olup olmadığını kontrol etmek için para sayma makinesinden geçiren adam sonuca şaşırdı. Para sayma makinesinden geçen sıfırı eksik olan 50 TL’nin gerçek olduğu tespit edildi.

“TÜRKİYE’DE 3-4 TANE VAR”     

Muhlis Yardımcıel, “Paralarımı sayarken arasında bu parada bir eksiklik olduğunu hissettim. Sonra baktım bir sıfırı eksik, sonra sahte olduğunu düşündüm. Akabinde para makinesinden geçirdim sahte olmadığını öğrendim. Araştırdım Türkiye'de böyle 3-4 tane baskı hatası olan para olduğunu öğrenince bu parayı da değerlendirmek istedim” dedi.

Paralarını sayarken şans eseri fark etti… Koleksiyonerler peşine düştü, Türkiye’de sadece 3 tane var!

KOLEKSİYONERLER PEŞİNDE

Yardımcıel, koleksiyonerler tarafından bu şekilde olan paraların ilgi gördüğüne dikkat çekerek parayı değerlendireceğini sözlerine ekledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...