Rüşvet operasyonuna 5 tutuklama

Rüşvet operasyonuna 5 tutuklama
Başlık ResmiRüsvet operasyonuna 5 tutuklama

Edirne'de rüşvet operasyonunda 5 kişi tutuklandı.

Kaydet
|
Edirne'de İpsala Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'a çıkış yapacak ihracatçı firmalara ait taklit ürünlere rüşvet karşılığı çıkış sağladığı iddiasıyla gözaltına alınan 9'u gümrük muhafaza memuru 15 şüpheliden 5 gümrük memuru tutuklandı.

İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 4 ay önce başladığı belirtilen fiziki ve teknik takip sonucu önceki gün başlatılan operasyonda 9'u gümrük muhafaza memuru 15 kişi gözaltına alındı. Dün sabah 11.00 sıralarında İpsala Adliyesi'ne sevk edilen 15 şüphelinin sorgusu 26 saat sürdü. Sabaha kadar tek savcı tarafından aralıksız devam eden sorguda 4 gümrük memuru ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

KARGOCULAR KEFALETLE SALINDI

Aralarında 5 gümrük memuru ile rüşvet verdiği öne sürülen özel kargo şirketlerinin sahibi, yönetici ve çalışanlarının da bulunduğu 11 şüpheli ise tutuklamaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 5 gümrük memurunun 'rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak' suçlarından tutuklanmalarına karar verirken, 6 kargocuyu ise kefaletle, yurt dışına çıkış yasağı koyarak adili kontrol tedbirleriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.