Sosyal medyayı sallayan fotoğraf sahte çıktı

Sosyal medyayı sallayan fotoğraf sahte çıktı
Başlık ResmiSosyal medyayi sallayan fotograf sahte çikti

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'in elinde 'Merhaba Türkiye, ben Çinli değilim' yazısı olan sosyal medyayı sallayan fotoğrafı sahte çıktı.

Kaydet
|
Çin'in Uygur Türkleri'ne karşı baskı uyguladıkları gerekçesiyle son dönemde Türkiye'de Uzak Doğulu turistlere saldırılar artarken, sosyal medyada dolaşan bir fotoğraf tartışmaya sebep olmuştu.

'4 DİLDE TEŞEKKÜR'

Fotoğrafta Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim'in elinde tuttuğu kağıtta 'Merhaba Türkiye, ben Çinli değilim' yazıyordu. Ama işin aslı sonradan ortaya çıktı. Fotoğrafın aslında 4 farklı dilde 'teşekkürler' yazdığı anlaşıldı.


5 Temmuz'da Uygur Türkleri'nin oruç tutmasına ve ibadet etmesine izin verilmediğine dair haberler üzerine Çin'i protesto için gerçekleştirilen yürüyüşte kendilerini Çinli zanneden ülkücü bir grubun saldırısına uğrayan Koreli iki turist polis merkezinde ifade verip şikayetçi olmuştu.

Doğu Türkistan eylemi yapan ülkücü grubun saldırısına uğrayan turistlerden biri ise "Ben Çinli değil, Koreliyim" demişti.
Sosyal medyayı sallayan fotoğraf sahte çıktı
Başlık ResmiSosyal medyayı sallayan fotoğraf sahte çıktı


Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.