Suriyeli genç öfkeli kalabalığa karşı kendini savundu: Ben bir insanım

Düzenleyen:
Suriyeli genç öfkeli kalabalığa karşı kendini savundu: Ben bir insanım

YAŞAM Haberleri

Üsküdar'da yapılan bir sokak röportajında ırkçı söylemlere maruz kalan 17 yaşındaki Suriyeli genç, "Size o kadar gıcık oluyoruz ki...", "Erkek misiniz, adam mısınız..." sözlerine "Ben de insanım" diyerek isyan etti.

İstanbul Üsküdar'da yapılan bir sokak röportajı sırasında sığınmacılarla ilgili gelen bir soruya cevap veren Suriyeli genç öfkeli kalabalığın hedefi oldu. 

'BEN BİR İNSANIM'

Vatandaşlar, Suriyeli gence "Ne işin var burada", "Yürü git konuşma fazla", "Size o kadar gıcık oluyoruz ki...", "Sustur şunu", "Suriyeliler burada sapıklık yapıyor", "Bizi kullanıyorsunuz bizim paralarımızı yiyorsunuz", "Erkek misiniz, adam mısınız..."  gibi ithamlarda bulunurken 17 yaşındaki genç "Ben bir insanım" diyerek kendisini savundu.

Türkiye'de yaşadığı koşulları anlatan Suriyeli genç "Dilencilik yapmıyorum. Şu an hem çalışıyorum hem okuyorum. Bana yapılan ırkçılıktan dolayı okuldan çıktım" dedi.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...