Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Yasam
  3. Tas kebabı - Ramazan Sofrası
Yasam

Tas kebabı - Ramazan Sofrası

Son Güncelleme: 23 Mart, 2025 - 04:20
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Tas kebabı  - Ramazan Sofrası
Fotoğraf BaşlığıTas kebabi - Ramazan Sofrasi

Ramazan sofrasında bugün Tas kebabı, Bütün çorba ve Şambali Tatlısı, İrmik helvası var.

Kaydet
a- | +A

ADNAN ŞAHİN'DEN RAMAZAN SOFRASI

Tas kebabı - Ramazan Sofrası - 1. Resim
Başlık ResmiTas kebabı - Ramazan Sofrası - 1. Resim

MALZEMELER

>> 2 600 g kuşbaşı dana eti
>> 2 yemek kaşığı 
ayçiçek yağı
>> 2 yemek kaşığı tereyağı
>> 1 orta boy kuru soğan
>> 2 diş sarımsak
>> 1 yemek kaşığı un
>> 1 tatlı kaşığı 
domates salçası
>> 2 adet patates
>> 1 adet havuç
>> 2 su bardağı sıcak su
>> Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

İlk olarak yağlar tencerede kızdırılır. Üzerine kuşbaşı doğranan etler eklenerek suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar da tencereye ilave edildikten sonra etlerle beraber kavurma işlemi sürdürülür. Bu aşamada bir yemek kaşığı kadar un konulur ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 5 dakika kavrulur. Salçası da eklenerek karıştırılır. Ardından tuz, küp küp doğranmış patates ve havuç ile karabiberi de eklenip suyu ayarlanır. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirilir. Sıcak olarak arzuya göre yanında pirinç pilavıyla servise sunulur.

BÜTÜN ÇORBA

Tas kebabı - Ramazan Sofrası - 2. Resim
Başlık ResmiTas kebabı - Ramazan Sofrası - 2. Resim

MALZEMELER

>> 1 çay bardağı nohut
>> 1 çay bardağı 
kuru fasulye 
>> 1 su bardağı yarma 
>> 2 litre et suyu
>> 500 g koyun 
yoğurdu
>> 1,5 yemek kaşığı 
tereyağı
>> Yarım bağ taze nane 
>> Tuz

HAZIRLANIŞI:

Yarma bir gün önceden ıslatılır ve patlatılır. Nohut ve fasulye ıslatılıp kaynatılır. Haşlanan nohut ve fasulyenin suyu süzülür. Et suyuna ilave edilir. Haşlanmış yarmanın yarısı süzülür ve özelenmiş yoğurda bütün malzeme katılır. Üstüne kızdırılmış yağ ve iri kıyılmış nane konulur. Bu çorba soğuk ya da sıcak her iki şekilde de ikram edilir. Bölgelerde genelde düğün ve bayramların önemli yemeklerindendir. Not: Sıcak servis edilecek ise et suyu, soğuk servis edilecek ise su kullanılır.

İRMİK HELVASI

MALZEMELER

>> 250 g tereyağı 
>> 500 g irmik 
>> 1000 g toz şeker 
>> 500 g süt 
>> 5 bardak su 
>> 100 g dolma fıstığı 
>> 500 g tuzsuz dil peyniri

HAZIRLANIŞI:

Derince bir tencerece su, süt ve şeker arada bir karıştırılarak iyice eriyinceye kadar kaynatılır. Başka bir tencereye tereyağı konularak eritilir. İçerisine dolma fıstıklar eklenerek devamlı karıştırılır. Yağı yakmamaya özen göstererek 5-6 dakika kavrulur ve üzerine irmik ilave edilir. İrmik altın sarısı renk alıncaya kadar devamlı karıştırılmalı ve kesinlikle kararmamalıdır. Kavurma işlemi tamamlandığında üzerine devamlı şekilde karıştırarak önceden hazırlanan sütlü şurup dökülür. Dibi tutmamasına özel gösterilerek koyuca kıvam alıncaya kadar 20 dakika kadar pişirilir. Pişen helvanın içine ince ince didilmiş tuzsuz dil veya Kilis peyniri eklenip karıştırmaya devam edilir. Yaklaşık 5 dakika sonra helva kaşığı çekince uzayan hale gelecektir. Soğutularak yenebileceği gibi sıcak olarak servis edilmesi daha uygun olur.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 23 Mart, 2025 - 04:20
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yasam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Ankara'nın üç ilçesinde (Yenimahalle, Kazan, Polatlı) sular ne zaman gelecek?
    Ankara'nın üç ilçesinde (Yenimahalle, Kazan, Polat...
    Kaydet
  • 2
    Taşacak Bu Deniz 13. bölüm haftaya var mı, yayınlanacak mı? Yeni yılda ara verip vermeyeceği gündemde
    Taşacak Bu Deniz 13. bölüm haftaya yayınlanacak mı...
    Kaydet
  • 3
    'Sadettin Saran kulüp satın aldı' iddiasına ilişkin açıklama: Fenerbahçe'den 7-8 futbolcu verilecek
    Kulüp satın aldı' iddiasına ilişkin açıklama: 7-8 ...
    Kaydet
  • 4
    Asgari ücreti bildi, 2026 emekli zammı için rakam verdi! AK Partili eski vekilden hükümete mesaj
    Asgari ücreti bildi, 2026 emekli zammı için rakam ...
    Kaydet
  • 5
    F-16’lar karşı karşıya geldi: Yunanistan
    Yunanistan "sakin dönem bitti" dedi! Türkiye için ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • M.Tahir Kum
    M.Tahir Kum Tamam mı, devam mı? Seçim sizin
    Kaydet
  • Yücel Koç
    Yücel Koç ‘Dava’sız gençlik, felaket demek!
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay Afrika boynuzu keskindir; İsrail dikkatli olmalı
    Kaydet
  • Ömer Faruk Bingöl
    Ömer Faruk Bingöl 7 yıl sonra borsaya döndüler: Yabancının 2025'te en çok aldığı 10 hisse
    Kaydet
  • Halime Gürbüz
    Halime Gürbüz Düşünmek lazım…
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • 'Saran kulüp satın aldı' iddiasına ilişkin açıklama
    'Saran kulüp satın aldı' iddiasına ilişkin açıklama
    Kaydet
  • Elazığ'da camide pes dedirten hırsızlık! Kendi ayakkabılarını bırakıp beğendiği botu giydi
    Elazığ'da camide pes dedirten hırsızlık! Kendi ayakkabılarını bırakıp beğendiği botu giydi
    Kaydet
  • Karda kayan tır şarampole devrildi! İki iş makinesiyle güçlükle kurtarıldı
    Karda kayan tır şarampole devrildi! İki iş makinesiyle güçlükle kurtarıldı
    Kaydet
  • Fenerbahçe'nin dev teklifine cevap: Osimhen detayı
    Fenerbahçe'nin dev teklifine cevap: Osimhen detayı
    Kaydet
  • Sitem dolu mektup: Bu korkaklığı unutmayacağım
    Sitem dolu mektup: Bu korkaklığı unutmayacağım
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Fenerbahçe kötü haberi duyurdu
Fenerbahçe kötü haberi duyurdu
Kaydet
Bahar final mi yaptı, bitti mi, neden? Bahar 64. bölüm ile gündeme geldi!
Bahar final mi yaptı, bitti mi, neden?
Kaydet
Hediyeyi duyan oraya akın etti! Gece yarısı gelip 9 saat beklediler
Hediyeyi duyan oraya akın etti! Gece yarısı gelip 9 saat beklediler
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası