Taziye yemeği geleneğine son

Taziye yemeği  geleneğine son

YAŞAM Haberleri

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde uzun yılların geleneği, maddi açıdan mağduriyete sebep olan “taziye yemeği verilmesi” sona eriyor.

Bölgede yakınlarını kaybedenler, 3 gün boyunca taziyeevlerinde yüzlerce misafire iki öğün yemek veriyor, bunun için kredi çekiyor, borçlanıyor, inek ya da traktörlerini satıyordu. Sıkıntının çözümü konusunda esnaf, imam, öğretmen ve muhtardan oluşan heyetler oluşturuldu, açıklamalar yapıldı. Bazı illerde bu mağduriyetin önüne geçilirken, geleneğin devam ettiği illerde çalışma sürüyor. Diyarbakır Hani Kaymakamı Turan Soğukoluk “Taziyelerin aileye ortalama maliyeti 25 bin lira. İlçemizde üzücü hikâyeler var. Toplantıda taziyeevlerinde yemek verilmemesi gerektiğine karar verdik. Bu kapsamda taziyeevlerine pankartlarımızı astık. Vatandaşımız kararı memnuniyetle karşıladı” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...