Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Uzunlukları insan boyunu aşıyor… Ev fiyatına satıyorlar, çifti 500 bin TL!

Uzunlukları insan boyunu aşıyor… Ev fiyatına satıyorlar, çifti 500 bin TL!
Başlık ResmiUzunluklari insan boyunu asiyor… Ev fiyatina satiyorlar, çifti 500 bin TL!

Otellerin tercih ettiği devasa ibrik fiyatıyla dudak uçuklatıyor. Gaziantepli ustaların elinden çıkan bakır ibrik 2 ile 5 metre arasında değişen boyuyla görenleri hayrete düşürüyor.

Kaydet
a- | +A

Bakır işleme el sanatıyla meşhur olan Gaziantepli bakır ustasının yaptığı devasa ibrik görenleri şaşırtıyor. Bakır ustasının gözü gibi baktığı, 1 sene boyunca ilmek ilmek işlediği devasa ibrik fiyatıyla da dudak uçuklatıyor. Osmanlı motifleri ile süslenen boyu 2 ile 5 metre arasında değişen devasa ibrik için 75 ile 150 kilogram arasında bakır kullanılıyor. İnsan boyunu aşan ibrikler, ev fiyatına alıcı buluyor.

Uzunlukları insan boyunu aşıyor… Ev fiyatına satıyorlar, çifti 500 bin TL!
Başlık ResmiUzunlukları insan boyunu aşıyor… Ev fiyatına satıyorlar, çifti 500 bin TL!

FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

2 usta tarafından 1 yıl boyunca verilen emekle yapılan devasa ibrik hakkında bilgi veren Bakır Ustası Hüseyin Kaynar, “Babadan dededen bakırcıyız, eski sanatları yaşatmaya çalışıyoruz. İbriklerimizi uzun zaman önce yaptık. 2 tane usta yaklaşık 1 yıl kadar bir süre üzerinde çalıştı. İlmek ilmek işlenen Osmanlı, Selçuklu motifleri var. Genellikle turistik bölgeler, oteller, lobilerine dikkat çekmek için düşünüyorlar ve alıyorlar. Fiyatları çifti 500 bin TL, teki ise 250 bin TL’dir. İbriğimizin başı ejderhadan esinlenildi. Biz devasa boyuta çalıştık ve dikkat çeksin böyle yaptık. Üzerinde Osmanlı ve Selçuklu motifleri var, hep eskiye dayalı kullanılmış eski motifler üzerinde mevcut” diye konuştu.

Uzunlukları insan boyunu aşıyor… Ev fiyatına satıyorlar, çifti 500 bin TL!
Başlık ResmiUzunlukları insan boyunu aşıyor… Ev fiyatına satıyorlar, çifti 500 bin TL!

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.