Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yurt genelinde Balkanlar etkisi! Pazar gününe kadar soğuk ve yağışlı hava sürecek

Yurt genelinde Balkanlar etkisi! Pazar gününe kadar soğuk ve yağışlı hava sürecek

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava nedeniyle Türkiye genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına düşecek. Pazar gününe kadar sürecek yağışlar kıyılarda yağmur, iç ve doğu kesimlerde kar şeklinde olacak. Öte yandan İstanbul ve Ankara'da kar yağışı bekleniyor.

Özetle
Kaydet
a- | +A

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava nedeniyle yurt genelinde sıcaklıklar hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın bugün itibarıyla etkisini artırdığı belirtildi.

Yurt genelinde Balkanlar etkisi! Pazar gününe kadar soğuk ve yağışlı hava sürecek
Başlık ResmiYurt genelinde Balkanlar etkisi! Pazar gününe kadar soğuk ve yağışlı hava sürecek

PAZAR GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK

Pazar gününe kadar kıyılarda yağmur, kuzey, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Yağışlı havanın pazar günü Doğu Karadeniz'e yönelerek yurdu terk edeceği tahmin ediliyor.

Ülke genelinde bugünden itibaren azalacak sıcaklıkların, pazar günü yağışın sona ermesinin ardından mevsim normalleri altında seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Yurt genelinde Balkanlar etkisi! Pazar gününe kadar soğuk ve yağışlı hava sürecek
Başlık ResmiYurt genelinde Balkanlar etkisi! Pazar gününe kadar soğuk ve yağışlı hava sürecek

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

İstanbul'da bu gece yüksek kesimlerde ve şehrin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Yağışın cuma günü öğle saatlerine kadar aralıklı süreceği tahmin ediliyor.

Başkentte bu sabah başlayan yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam etmesi bekleniyor. Yarın sıcaklıkların azalmasıyla şehir merkezinde de kısa süreli kar yağışı öngörülüyor.

Yurt genelinde Balkanlar etkisi! Pazar gününe kadar soğuk ve yağışlı hava sürecek
Başlık ResmiYurt genelinde Balkanlar etkisi! Pazar gününe kadar soğuk ve yağışlı hava sürecek

Bazı il merkezlerinde, 26 Şubat-5 Mart tarihleri arasında beklenen en düşük hava sıcaklıkları şöyle:

"Ankara -3, İstanbul 2, İzmir 3, Konya -2, Kocaeli 3, Bolu -5, Samsun 1, Trabzon 4, Tokat -5, Erzurum -14, Eskişehir -2, Afyonkarahisar -7, Balıkesir 0 ve Sivas -8"

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN KARLA KARIŞIK YAĞMUR, KAR VE FIRTINA UYARISI

İstanbul Valiliği, bu akşam saatlerinden itibaren bazı ilçelerde karla karışık yağmur ve kar yağışının görüleceğini belirterek, fırtınanın yol açabileceği olumsuzluklar karşı vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, mevsim normalleri civarında devam eden hava sıcaklıklarının gece saatlerinden itibaren mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altına düşmesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu akşam saatlerinden sonra il genelinde yağmur şeklinde başlayacak yağışların, sabah saatlerine kadar Çatalca, Silivri, Arnavutköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt, Eyüp, Sultangazi, Çekmeköy, Sancaktepe, Ümraniye, Sarıyer, Beykoz ve Şile ilçelerinde zaman zaman karla karışık yağmur ve yükseklerde hafif kar yağışı şeklinde yağacağı tahmin ediliyor." ifadesine yer verildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.