MHK’nın son eğitimine göre ‘penaltı değil!’

A -
A +

Genelde inişli çıkışlı bir performansı olan, ancak yönettiği son iki maçta formda olduğunun sinyalini veren, taze FIFA kokartlı hakem Yaşar Kemal Uğurlu, bu maça atanınca her iki tarafın da sosyal medyada tepkileri oldu.
Aslında iki taraf da bu tepkileriyle hakemi baskı altına almayı hedefliyordu.
Hakem ise sakin yapısıyla ve beden dilini de iyi kullanarak maçı elinde tuttu, tansiyonu yükseltmedi, oyunu ve oyuncuları sakinleştirmede başarılı oldu.
Bir, iki faul değerlendirme hatası haricinde ilk yarıyı hatasız tamamladı.
Ekuban'a gösterdiği sarı kartta haklıydı. Marlon'a sadece faul çalıp, sarı kart göstermediği pozisyonda ise fazla insaflıydı.
59. dakikada Fenerbahçe ceza sahasında, top Ekuban'ın eline çarptı, hakem de bunu değerlendirdi. Hemen öncesinde Gökhan Gönül topa vururken Ekuban'a da temas etmişti. Trabzonlular penaltı bekledi, ancak hakemin kararı doğru idi, penaltı çok ağır olurdu.
Son dakikada Valencia'nın kolu Bakasetas'ın suratına geldi. Trabzonlular yine penaltı bekledi, hakem "devam" dedi.  
MHK son seminerlerde verdiği eğitimlerde bu tür pozisyonların "faul olmadığını" hakemlere söyledi, ancak sene başında bu tür pozisyonlara penaltılar da çalındı. Son talimatlara göre hakemin kararı doğru idi.
Yaşar Kemal Uğurlu'nun maç boyunca gösterdiği üç sarı kart yerindeydi.
Sakin yapısı ve yerinde ikazları ön plana çıktı. Maçı da ekibi ile birlikte başarıyla tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.