CHP vekili Atatürk’e 'katliamcı' dedi, kimsede çıt yok!

A -
A +
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu. CHP’nin de ilk genel başkanı. CHP’lilerin ve ona oy verenlerin Atatürk konusunda hassas olmaları gayet normal. 
CHP dışından biri Atatürk’e laf etse haklı olarak kıyamet koparıyorlar. Ama geçenlerde meydana gelen olay sonrası CHP’liler sensizliğe büründü. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal 1937’de yaşanan Dersim olayları için “Unutmadık, asla unutmayacağız. Dersim Katliamında yitirdiğimiz canları saygıyla anıyorum” mesajını paylaştı.
Yani bir CHP vekili Atatürk’ün devlet başkanı olduğu bir dönemde yaşananlar için Atatürk’ü suçladı ve "katliamcı" dedi. 
Bunu CHP dışında biri dese kıyamet koparırlar ve suç duyurusunda bulunurlardı. “Siz nasıl olur da Atatürk’e katliamcı dersiniz” derlerdi. CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in iki tarafı yatıştırmak için söz söyleyeyim derken yeni bir kriz çıkardı. Özel, “Biz Dersimli fakir bir ailenin dördüncü çocuğunu genel başkan yaparak Dersim ile helalleştik” dedi. Böylece Özel katliamı onaylamış oldu.
Atatürk’e gözünün üstünde kaşı var denildiğinde soluğu mahkemede alan, Anıtkabir’e laf atıldığında savcılara koşan Atatürkçüler nerdesiniz? Cumhuriyetimizin kurucusuna katliamcı diyenler CHP’li olduğunda susacak mısınız? 
İnanılır gibi değil ama CHP’de herkes suspus. Kimse ağzını açmıyor. Acaba seçmenleri de böyle mi düşünüyor? Gerçekten merak ediyorum. Gerçek Atatürkçüler neden ağzını açamıyor? Bu parti ne hâle gelmiş ya!.. Atatürk’ü CHP’de savunacak kimse kalmamış... 
HDP vekili Sezai Temelli’nin Dersim olayları için attığı mesaj şu:
“Dersim’de 84 yıl önce on binlerce Kürt katledildi, sürgün edildi. Dersim Tertelesi’nde katledilen tüm canları saygıyla anıyorum. Bu katliamı unutmayacağız.”
Gördüğünüz gibi bir CHP vekili bir HDP vekili birleşmişler. İkisi de Atatürk’e katliamcı diyor. CHP’liler, Kemalistler suspus. Vay arkadaş, ne günlere kaldık. 
AK Partili biri dese ortalığı velveleye verenler CHP ya de HDP’li biri olunca ağızlarını açmıyorlar. Demek ki sizlerin de Atatürk sevgisi buraya kadarmış. Gerçekten Atatürk sevgisi olsaydı Orhan Sarıbal’a tepki koyardınız. 
Bakalım gerçek Atatürkçüler ne zaman tepki koyacak? Bekleyip göreceğiz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.