Kanatsız Kartal!

A -
A +

"Sahaya 4-3-1-2 ile çıkan Şenol Güneş denenmişi deneyerek kanatsız kuşun uçmasını bekledi..."

Geçen sezonun gol konusunda en bereketli takımlarından olan Beşiktaş, bu sezon hücum bölgesinde büyük kuraklık yaşıyor.
Mario Gomez sonrası hücum hattında büyük buhran yaşayan Şenol Güneş de neredeyse her maçta farklı denemeler yaparak gol krizini aşmaya çalışıyor.
Ancak Şenol Hoca dün akşam, daha önce izlediğimiz bir filmi farklı aktörlerle yeniden gösterime soktu. 7. haftadaki Kayseri deplasmanında dün akşamki gibi Cenk Tosun-Aboubakar çift forvetiyle çıkan tecrübeli teknik adam, hemen arkalarında Talisca’ya görev vermişti. Dün ise o karşılaşmada kulübede oturan Quaresma serbest adam rolündeydi. Yani, Şenol Hoca denenmişi deneyerek, “Kayseri’de olmadı, belki Kasımpaşa’ya tutar” dedi ve zarını attı.

Şenol Hoca çift forvet tercihini yaparken aklından geçenler muhtemelen şunlardı: Zaten mütevazı bir kadroya sahip en önemli yıldızı Adem Büyük’ten mahrum olan Kasımpaşa, oyunu kendi yarı alanında kabul eder, ben de Gökhan ve Adriano’yu öne çıkarır hücumda çoğalarak işi bitiririm.
Ancak evdeki hesap çarşıda uymuyor her zaman. Beşiktaş’ı öne geçiren golün, Tolgay’ın Tunay’a yaptığı faulün ardından gelişen ani kontratakla gelmesi de bir hayli manidar.
Meslektaşının kanatsız oyun tercihinden faydalanmak isteyen Kemal Özdeş, 1-0 geriye düşmenin de verdiği cesaretle ön kanat oyuncularıyla rakibinin üzerine gidince mükafatını aldı.

Şenol Hoca’nın, Aboubakar-Kerim, Tolgay-Atınç, Rhodolfo-Olcay ve saha içi görev değişiklikleri çırpınıştan öte gidemedi. Gitmesi de mümkün değildi. Çünkü hata baştan yapıldı. Kanatsız kuç uçabilir miydi? Hele de bu kuş Kartal olunca...

Maçın adamı: Eduok. Sol kanatta Gökhan’a zor anlar yaşattı. Asist ve zorlamasıyla 3 puanın mimarı oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.