Cankurtaran Valbuena

A -
A +

Fenerbahçe’nin şampiyonluk için hâlâ bir şansı var. Ancak Aykut Kocaman gibi büyük bir dezavantajı da var.
Düşmemek için çırpınan ve İstanbul’a 1 puan için gelen Osmanlıspor’un teknik direktörü İrfan Buz’a maçtan önce “Fenerbahçe’nin kadrosunu yap” deseler, o bile böyle bir 11 çıkarmaya utanırdı.
Şampiyonluk yarışında bütün dengeleri değiştirecek, Galatasaray derbisinde Mehmet Ekici’yi ilk 11’de oynatan bir teknik adam, Osmanlıspor gibi tamamen “Çanakkale geçilmez”i oynamaya gelmiş bir takım karşısında bu ismi neden düşünmez?
Savunmasında 1,92’lik Yalçın Ayhan’ın olduğu bir rakibe karşı, aynı boydaki Fernandao’ya sahip bir teknik adam, neden 1,79’luk Soldado’ya yapılacak kanat ortalarıyla gol bulmaya çalışır?
Elinde Mathieu Valbuena gibi etkili bir silaha sahip bir teknik adam, neden Alper Potuk’u düşünür?
***
Koskoca 45 dakikayı hiçbir şey oynamadan, hiçbir şey üretmeden geçiren bir Fenerbahçe izledik. Ta ki, devrede Alper Potuk’un yerine Mathieu Valbuena oyuna girene kadar.
Fransız yıldızı sahada gören sarı-lacivertli futbolcuların öz güveni de yerine geldi. Takım arkadaşlarının ve hatta tribünlerin “Bu adam bir şeyler yapar maçı kazandırır” hissiyatı kısa sürede gerçeğe dönüştü. 53’teki ortası Skrtel’le buluştuğunda yardımcı hakem Cevdet Kömürcüoğlu bile 2-3 cm içerde olan topun çizgiyi geçtiği konusunda çok emindi.
Sonuç olarak; 7’de 7 hedefleyen Fenerbahçe, kolay bir maçı zor da olsa kazandı. Her ne kadar fikstürü rakiplerine oranla “daha kolay” olsa da Fenerbahçe bu teknik adamla ve boş tribünlerle son 6 maçını kazanabilir mi?

MAÇIN ADAMI: Valbuena

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.