Sürprize izin yok!

A -
A +

Dünya Kupası’nı 5 defa kaldırmış bir ülke, her turnuvanın doğal favorisidir. Ancak Rusya, bütün ezberlerin bozulduğu bir yer olup çıktı.
Dört kupalı Almanya grup sonuncusu olarak evine dönmüş. İki kupalı Messili Arjantin de dönüş uçağına binen bir diğer favori olmuş. Eh, bir gün önce de 2008 ve 2012’nin Avrupa Şampiyonu, 2010’un Dünya Kupası sahibi İspanya turnuvaya veda etmez mi?
Üstüne de ilk 45 dakikalık bölümde Meksika’nın gösterdiği direnç ve özellikle de kaleci Ochoa’nın kurtarışları gelince, hemen hemen herkesin kafasında “Acaba sıradaki Brezilya mı?” sorusu belirdi.
Neyse ki, Messi ve Ronaldo’nun erken havlu attığı turnuvanın bir diğer süper starı Neymar sahne aldı da, futbolseverlerin bir büyük sürpriz daha görmesine izin vermedi...
H H H
Dünya Kupası’na Almanya’yı yenerek başlayan Meksika’nın, Brezilya’ya kolay teslim olmayacağı bir gerçekti maç öncesinde.
Takım hâlinde topun arkasına geçerek “Fırsatını bulduğumda da golü yaparım” düşüncesindeki Meksika’ya karşı, Brezilya sadece Neymar’la etkili olmaya çalışıp durdu.
Bebeto, Romario, Ronaldo gibi Brezilya Millî Takımı’nın efsane golcülerinden sonra, sambacıların gol yükünü sırtlanmaya çalışan ancak henüz stajyer golcü seviyesindeki Gabriel Jesus’un etkisizliği de, Neymar’ı tek kurtarıcı yapıyordu.
Ochoa’yı 2 denemesinde geçemeyen Neymar, 3.sünde avladı, Firmino’ya verdiği “Al da at” pasıyla da sambacıların çeyrek final biletini cebine koymasını sağladı.
H H H
Şimdi soru şu; Brezilya, bu performansıyla final görebilir mi? Coutinho dışında ciddi bir yardım alamayan Neymar, sakatlanmaz ve gününde olursa final tabii ki mümkün ama bir çiçekle de bahar olur mu?

MAÇIN ADAMI: Neymar

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.