Siciline işliyor

A -
A +

Yanal, saha içi parselasyonu, oyuncuların gerçek mevkilerinde oynatılması ve yardımlaşma konularını hâlâ çözebilmiş değil

Ersun Yanal, Alanya maçı sonrası Jailson üzerinden yapılan eleştirilerden fazlasıyla etkilemiş anlaşılan.    18 Mayıs 2019’dan bu yana hiçbir resmî maça çıkmayan, sezon başı hazırlık kampı görmeyen, fizik açıdan oldukça yetersiz kalan Adil Rami’yi sahaya sürme gafletinde bulunmasının başka bir izahı olamaz çünkü.
Yanal, medyanın dolmuşuna binmenin faturasını da 16. dakikada acı bir şekilde tecrübe etti. İlk 10 dakika içinde ayağındaki topu iki defa rakibine veren Adil Rami, üçüncüsünde bombayı patlattı.
Futbolun cilvesi işte. Geçen hafta Alanya’da taç atışını yanlış yerden kullanılmasıyla ilgili kural hatası yapıldığını ileri sürerek TFF’den maçın tekrarını talep eden Fenerbahçe, 20. dakikada Ozan’ın auta giden şutunda hakemin köşe vuruşunu göstermesiyle beraberlik golünü buluverdi. Acaba, Ankaragücü bu pozisyon için itiraz etse, Fenerbahçe yönetimi ne hisseder?
Rodrigues’in rakibine çalım atmak isterken kendini sakatlaması da Fenerbahçe için tam anlamıyla piyango oldu.
Emre’nin oyuna girmesi ve Adil Rami’nin devrede soyunma odasında bırakılması maçı Fenerbahçe’nin lehine çevirmeye yetti.
Gerek oyuncu tercihleri gerekse oyun sistemi konusunda Ersun Yanal’ın kafasında hâlâ daha bir netlik olmadığı çok net belli oluyor.
Özellikle maçın ilk yarısında Luiz Gustavo’nun hücuma yakın oynayan Kruse, Rodrigues ve Deniz’e doğru “Gelin, yaklaşın” şeklindeki isyanı da bu durumu çok iyi özetliyor aslında.
Üstelik ikinci yarıda 6 ön liberonun (Gustavo, Ozan, Emre, Jailson, Tolga ve Tolgay) bir arada oynadığını da unutmamak gerek.
Son 2 haftada yaşanan 5 puanlık kaybın ardından, Galatasaray derbisi öncesi elde edilen bu galibiyet Fenerbahçe adına dün akşamki tek pozitif gelişmedir.
Ligde 5 hafta geride kaldı ama Ersun Yanal, saha içi parselasyonu, oyuncuların gerçek mevkilerinde oynatılması ve yardımlaşma konularını hâlâ çözebilmiş değil. Bir an önce bu durumu çözüme kavuşturamazsa ağır bir fatura ödeyebilir. Çünkü Ankaragücü’nün son 10 dakikada bulduğu fırsatlarda başka takımların bu kadar insaflı olacağını pek sanmıyorum.

MAÇIN ADAMI: Vedat Muriç

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.