Ersun ‘Banal’!

A -
A +

Fenerbahçe’nin her maça aynı on bir, aynı taktik ve aynı dizilişle çıkıp sonuç alacağını uman teknik direktörü var!

Fenerbahçe, ligde oynadığı son üç maça (Başakşehir, Trabzon, Alanya) aynı on birle çıkmıştı. Son iki karşılaşmada yaşanan beş puanlık kayba rağmen Ersun Yanal, Ankaragücü deplasmanında da mecburi Rodrigues-Deniz değişikliği dışında yine aynı on biri sahaya sürerek, ciddi bir teknik adamlık faciasına imza attı.
Biraz daha açacak olursak; Ersun Hoca’ya göre, zirve yarışı yaptığı Başakşehir, Trabzonspor ve Alanyaspor maçlarının oyun planı; lige tutunma mücadelesi veren Ankaragücü karşısında da aynı olmalıydı. Eee, ne demişler “Hatada ısrar, helâk olmaya sebeptir.”
* * *
Ankaragücü ilk düdükle birlikte on bir oyuncusuyla sahasına kapanırken, Fenerbahçe sanki bol gollü bir galibiyete ihtiyacı varmışçasına ve de âdeta Mustafa Reşit Akçay’ın planına hizmet edermişçesine büyük riskler alarak yüklendikçe yüklendi.
Zaten çok geçmeden sol kanatta Michalak, sağda ise Lobzhanidze Fenerbahçe yarı alanında cirit atmaya başladı. Altay’ın skandal hatası sonrası da golü bulan Ankaragücü, yakaladığı net pozisyonları doğru değerlendirebilseydi ilk yarının 3-0 bitmesi işten bile değildi.
Maç öncesi on bir tercihiyle zaten büyük bir faciaya imza atan Yanal, ikinci bombayı da devrede Emre Belözoğlu’nu oyuna alarak patlattı. Son bölümde Isla-Mevlüt değişikliğiyle de tüy dikti. Hakkını yemeyelim, Yanal’ın dün geceye dair tek olumlu hareketi Dirar’ı sağ öne atmaktı.
Şu soruyu sormadan da edemeyeceğim. Ankaragücü’nün iki kanadı Michalak ve Lobzhanidze F.Bahçe’de banko oynarlar da, acaba F.Bahçe’de 2-3 oyuncu dışında Ankaragücü’nde forma giyebilecek isim var mıdır?
* * *
Fenerbahçe, dün akşamki mağlubiyetle şampiyonluğa en azından psikolojik olarak havlu atmıştır. Gelecek hafta Kadıköy’deki muhtemel bir Galatasaray mağlubiyeti bu işi resmiyete dökecektir. Her maça aynı on bir, aynı taktik ve aynı dizilişle çıkıp sonuç alacağını uman Yanal dönemi de kısa süre içinde sona erecektir.
Bu arada 1,5 yıldır sol bek transferi gerçekleştiremeyen, sezon başında transfer ettiği stoperi devre arası satarak hâlâ savunmanın göbeğini Jailson’a emanet eden, dört transfer döneminde hücumcu kanat oyuncusu almayı beceremeyen yönetim de en az Ersun Yanal kadar suçludur.

MAÇIN ADAMI: Saba Lobzhanidze

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.