Pendik’te olup bitenler ve CHP yürüyüşündeki karanlık noktalar

A -
A +
Pendik CHP yürüyüşünün İstanbul’daki en kritik güzergâhı.
CHP korteji 9 Temmuz’da Pendik’e gelecek, oradan da Maltepe cezaevine yürüyecek. CHP İl Merkezinden yapılan açıklamaya göre de “milyonlarca kişi” Maltepe sahildeki büyük meydanda toplanacak. Ama yürüyüşün geçeceği E-5 Karayolunu âdeta içine alıp yutan bir ilçe olan Pendik, son günlerde peş peşe yaşanan acayip olayların da kaynağı hâline geldi.
Soru şu: Pendik bir provokasyon laboratuvarı olarak mı seçildi?

 
ŞU SON ÜÇ HABERE BAKALIM
Üçü de Pendik’te yaşandı ve âdeta bir şeyler test edildi.
Geçtiğimiz günlerde üniversite öğrencisi Melissa Sağlam adlı 21 yaşındaki genç kız saldırıya uğradı. Ercan Kızılateş adlı saldırgan, yerinden kalkarak genç kıza tokat attı. Üstelik yediği tokat üzerine ayağa kalkarak kendisinin üzerine yürüyen genç kızı yumruklayarak minibüsten inip gitti. Yakalandıktan sonra da “Kıyafetinin tahrik edici olduğunu” söyledi.
Tüm basın bu olayın üzerine gitti. Özellikle de CHP’li basın bu saldırının üzerinden epey ekmek yedi ama Melissa Sağlam ile babasının “Bu olayı ramazan ayına ve dine bağlamak yanlış. Biz Tayyip Erdoğan’ın bu ülkeye özgürlükler getirdiğini biliyoruz” deyince hesapları biraz bozuldu.
Ancak Ercan Kızılateş nedense bir türlü tutuklanamamış ve milleti isyan ettirmişti hâkimler.
İkinci olay için çok eskiye gitmeye gerek yok, 12 Şubat 2017 tarihinde de yine Pendik’ten Kadıköy’e giden bir minibüste bu kez başörtülü lise öğrencisi Fatma Dilara Aslıhan’a A.A.K adlı CHP’li bir kadının saldırısına uğradı. Kadın “Siz teröristsiniz, sizin yüzünüzden herkes ölüyor. Sen başın kapalı okuyamazsın” diye hakaretlerde bulunmuş, başörtüsünü çekmiş çıkarmıştı. O genç kız da uzun süre olayın şokundan kurtulamamıştı.
Ve Ramazan Bayramı’nın birinci günü, yine Pendik’te yaşanan o vahim olay.
Esenyalı Camii’nde öğle namazı kılan cemaate arkadan saldırarak bıçaklayan Ö.B adlı saldırgan yakalandı. Bıçaklanan üç cami cemaatinden biri hayatını kaybetti. Haberi veren bazı internet siteleri saldırganın “Kahrolsun faşizm” diye bağırdığını ve DHKP-C’li olduğunu yazdı. Yakalanan saldırganın ailesinin akli dengesinin yerinde olmadığını belirterek tedavi edilmesini istediği bildirildi. Polis dosyayı asayiş şubede bıraktı. Yani şu demek oluyor, terör bağlantısı yok.

 
SORULAR-SORULAR
1-Acaba Pendik karanlık odaklar tarafından bir provokasyon merkezi olarak mı seçildi?
2-Yukarıda örneklerini yaşadığımız olaylara bakılırsa kaşınacak tüm kesimler âdeta tespit edilmiş provokasyonun varabileceği boyutlar için bir laboratuvar uygulaması gerçekleştirilmiş.
3-Acaba başörtülü Fatma Dilara’ya saldıran kadının bağlantıları iyice tespit edildi mi?
4-Melissa Sağlam’a saldıran Ercan Kızılateş hiç de sağlam bir pabuç gibi görünmemekte. Öylesine yüzsüz ve pervasızlar ki sanki arkalarında birileri var. Acaba Ercan Kızılateş’in telefon bağlantıları kontrol edildi mi? HTS kayıtlarından bir şeyler çıkabilir mi?
5-Camiye saldıran Ö.B’nin akli dengesinin bulunmadığı bildiriliyor. Ama bazı internet sitelerinin ki Google’dan onların hangileri olduğu bulunabilir, olayı bir provokasyon metni olarak, sanki önceden hazırlanmış gibi yayınladıklarına şahit oluyoruz. DHKP-C bağlantısı dendi ama polis dosyayı asayişte bıraktı. Yani bu terör dosyası değil anlamına geliyor. Gerçekten öyle mi? Akli dengesi bozuk olan bu saldırgan FETÖ tarafından kullanılmış olamaz mı?
Umarım CHP’liler, eğer dikkat etmezlerse bu yürüyüşün varabileceği sonucu kestirebiliyorlardır.
Umarım CHP’liler tarihin en karanlık tezgâhının enstrümanı olmayı reddederler.
Umarım CHP’liler, başta FETÖ olmak üzere ihanet odaklarının komplolarının oyuncağı olmazlar.
Umarım Türkiye bir ufak kıvılcımla bir fetret devrine sürüklenmez.
Umarım.
  FUAT UĞUR'UN DİĞER YAZILARI İÇİN TIKLAYIN:

2. Kılıçdaroğlu’nun “AKP’li misin nesin?” çıkışı    
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/597392.aspx

Ümitsiz vak’a; Ümit Özdağ
https://turkiyegazetesi.com/yazarlar/fuat-ugur/597393.aspx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.