Putin, eşi Müslüman olduğu için mi Kur'ân okuyor?

A -
A +

Geçen eylül ayında, Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen üçlü zirveye damgasını vuran konuşma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den gelmişti. Putin, Orta Doğu’da çatışma hâlindeki ülkelere ve tüm Müslümanlara Kur'ân-ı kerimin Al-i İmran Suresi’nin 103. âyetini hatırlatmıştı:

“Hepiniz toptan, Allah’ın ipine (dinine) sımsıkı sarılın, bölünüp ayrılmayın. Allah’ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın; Hani siz birbirinize düşmandınız da Allah kalplerinizi birbirine ısındırmış ve O’nun lütfu ile kardeş oluvermiştiniz. Siz bir ateş çukurunun tam kenarındayken oraya düşmekten de sizi O kurtarmıştı. Allah size âyetlerini böylece açıklıyor, ta ki doğru yola eresiniz.”

Ardından da şu çağrıda bulunmuştu:

“Sizi bölen konular arka planda olmalıdır. Manevi yakınlık ön plana çıkmalıdır. Şiddetin kabul edilmezliği konusunda Kur'ân’da âyetler var...”

Herkes heyecanla Putin’in neden Kur'ân’dan âyetler okuduğunu sorguladı.

Bir türlü birlik olamayan, çatışıp birbirini öldüren Müslümanlara bu “tebliğ”in, Rus Ortodoks bir Hıristiyan ya da KGB yetiştirmesi ateist olma ihtimali yüksek birinden gelmesi, Allah’ın Müslümanlara tokadı mıydı?

Oysa Putin’in bu âyetli mesajının mistik değil, son derece somut sebepleri bulunmaktaydı.

PUTİN’İN EŞİ ALİNA KABAYEVA KİM?

Hatta ikinci eşinin Müslüman Tatar kızı Alina Kabayeva olması bile değildi bu sebep.

Putin, iki kızının annesi, Ludmilla’dan üç yıl önce sessiz sedasız boşanmıştı. Zaten yaklaşık 10 yıldır Müslüman Tatar kızı Alina Kabayeva ile birlikteydi. Putin, Tatar kızı Alina’ya çok âşıktı. Medyaya göre onunla gizlice evlenmişti ve iki erkek çocuğu vardı. Hatta büyük oğlunun adı Timur’du.

Alina, Dünya Ritmik Jimnastik Şampiyonu ve çok güzel bir kadın. Aynı zamanda Tataristan Özerk Bölgesi’nden Duma’da milletvekiliydi. Putin ile birlikte olunca da Duma’dan istifa etmişti.

Putin’in eski eşi Ludmilla’nın da şu anda bir Avrupa ülkesinde (Muhtemelen Almanya’da) yaşadığı ve yine Rus olan genç ve yakışıklı bir adamla evlendiği söyleniyor.

PUTİN SÜREKLİ KUR'ÂN-I KERİM OKUYOR

Yeniden Putin’in Kur'ân âyetlerine ve sebeplerine dönelim.

Rusya Millî Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı Talat Enveroviç Çetin’in dediğine göre Rus lider Putin, sürekli Kur'ân-ı kerim okuyor. Bunu ona yakın dostu; Putin’in şimdiki sözcüsü Dimitri Peskov söylemiş.

Sözcü Dimitri Peskov Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği eski ataşelerinden. Şu anda 22 yaşında olan kızı Lisa ise Ankara doğumlu ve Türkiye-Rusya ilişkileri netameli dönemdeyken Antalya’ya gidip “Burası benim vatanım” demiş cesur bir kız.

Evet, Putin, Kur'ân-ı kerim okuyor çünkü bunu yeni uluslararası siyasetinin bir enstrümanı olarak görüyor.

Zira Orta Doğu’daki gerilim ve çatışmanın Rusya’nın içişleriyle de ilgisi var.

Hatırlatalım.

“RUSYA İMAMLARINI TÜRK DİYANETİ TAYİN ETSİN”

Rusya Müslümanları Baş Müftüsü Başkırt Tatarı Talgat Tacuiddin'in (Talat Taceddin) Rusya İslâmının aslında Türk İslâm’ı olduğunu vurgulaması Türkiye’de pek konuşulmadı ama tam da Rusya’nın içindeki bir gerçeğe işaret etmekteydi. Üstelik Talgat Tacuiddin, Rusya’nın Diyanet İşleri imamlarını Türkiye’nin tayin etmesini isteyecek kadar bu görüşünü ileriye götürdü.

Neden?

Açık konuşalım, Talgat Tacuiddin Rusya devletinin derin adamlarından biri. Bu, Putin’den habersiz konuşmayacağı anlamına geliyor.

Tacuiddin böyle diyor çünkü, Müslümanların en çok yaşadığı ülkelerin başında gelen Rusya devleti, Müslümanların yayılmacı Suudi Vehhabiliğine karşı ancak böyle korunabileceklerini düşünüyor.

PUTİN İÇİN EN BÜYÜK TEHDİT VEHHABİLER

Bu yüzden Putin’i en çok ilgilendiren konuların başında Vehhabi etkisindeki DEAŞ’lı Rusya vatandaşları geliyor. Onların büyük kısmı Suriye’de “yabancı savaşçı” olarak ya cezaevlerinde ya da faal durumda. Putin onları kontrol altına alacak tek gücün Türkiye olduğunu biliyor.

Türkiye’ye uygulanan vizenin sebeplerinden biri uçak kriziydi ama o dönem Suriye’den Türkiye’ye giren ve içerideki hain FETÖ yapılanmasından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı pasaportu alan pek çok DEAŞ’lı Rus gümrüğünde enselenmişti. Talat Enveroviç Çetin bunlardan birine tesadüfen denk gelmiş. Rus polisi ondan Krasnodar Havalimanı'nda yardım isteyince içeride tutulan ve Türk pasaportu taşıyan üç kişiye “Nereden geliyorsunuz, nerede yaşıyorsunuz” filan diye Türkçe sormuş. Aldığı tek cevap:

“Biz var Türk olmak...”

Hepsi de derdest edilip geri gönderilmiş.

PUTİN’İN AÇIKLAMASINDAKİ TÜRK-RUS ANLAŞMASININ İPUÇLARI

Putin’in dış siyaseti bu yüzden yalnızca Rusya’nın Akdeniz’deki askerî çıkarları ve bölgenin stratejik önemine endekslenmemeli. Hepsi bir bütünün parçası.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi(BMGK)’ne Barış Pınarı Harekâtı’nın durdurulması ve Türkiye’nin kınanması için yapılan AB ve ABD tekliflerinin ikisini de veto etti Putin.

Vetonun ardından bir açıklama yapan Putin’in “Suriye’den tüm yabancı askerler çekilmeli. Suriye’de yeni kurulacak rejim eğer Rus askerlerinin çekilmesini isterse biz de çekiliriz” demesi ise esasında Türkiye ile Suriye konusunda varılan anlaşmanın işaretlerini veriyor.

Suriye'de Anayasa Komitesi’nin kabul ettireceği Anayasa üzerinden yeni ve demokratik bir rejim ihdas edilecek. Esad meselesi çözülecek. Düzenli ordulara Suriye Millî Ordusu da eklemlenecek.

Trump ise ABD askerlerini tamamen çekecek. Çünkü ABD derin devleti şu anda en büyük düşman olarak gördükleri Çin’e karşı Rusya ve Türkiye’yi yanına almak istiyor hepsi bu.

Bir bilgi daha verelim de tam olsun.

Türkiye 30 kilometrede kalmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.