BND takipte, MİT de takip ediyor mu?

A -
A +
Almanya’da yayın yapan Rus orijinli Russia Today adlı yayın kuruluşu, salgın haberleri ve yorumları nedeniyle Alman medyasının ve siyasetçilerinin yoğun tepkisine neden oldu. Hepsi birden Russia Today’ın Almanya’da kara propaganda yapıp algı operasyonu yürüttüğünü ileri sürmekteydi. Tepkiler o kadar çoğaldı ki sonunda Alman İstihbarat Teşkilatı BND bir açıklamayla “Russia Today’ı yakından izliyoruz” demek zorunda kaldı.
Türkiye’de yayın yapanlara bakalım. Alman Deutsche Welle (DW) televizyonu ve internet sitesi bunların başında. Russia Today’i takibe alan Alman Devletinin yayın organı DW sürekli olarak Türkiye’ye yönelik olarak kara propaganda yürütmekte. Hatta bu konuda Russia Today’ı çırak çıkaracak denli. En son yaptığı akıllara ziyan. Alman devleti inşaat sektörünün salgın nedeniyle çalışabileceğini duyurdu malum. DW bunu önemsemedi ama Türkiye’de inşaat sektörünün faaliyetlerine sınırlama getirilmemesinin salgında risk oluşturduğunu yazmaktan utanmadı.
BBC Türkçe’yi biliyorsunuz. En son zengin bir kadını fakir kılığına sokup Türkiye aleyhtarı propaganda yaptırmıştı. Kadının tekne partilerinde fotoğrafları çıkınca da yüzleri kızarmadı. Ahlaksızların yüzü kızarmaz!..
Rus sermayeli Sputnik, Suud ve BAE sermayeli İndependent Türkçe de aynı yolun yolcusu. Hep algı, hep kara propaganda, hep ters manyel haberler.
Milletin canıyla uğraştığı şu günlerde bir de bunlarla mı uğraşmak zorundayız? Elin oğlu uğraşmıyor. Bakın BND takibe alıyor. Bir süre sonra da gereğini yaparlar.
Ben de bu yüzden soruyorum, daha ne kadar tahammül edeceğiz?
BND takipteyse MİT de takibe almasın mı?
 
Fuat Uğur'un diğer yazısı
Enseyi karartmayalım, iyi haberin ucu göründü
 
Fuat Uğur'un diğer yazısı
Kara Kutu’nun İBB’deki çömezinden beklenen hareket
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.